Het grote Hekselien voorleesboek
Boek

Het grote Hekselien voorleesboek (2013)/ An Melis

Bundeling van drie verhalen waarin Hekselien en haar vrienden Moes en Bonkie te maken krijgen met ziekte, een trollenkind in het bos vinden en een moederdraak met een gebroken vleugel helpen. Prentenboek met zachtgekleurde gedetailleerde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dit knusse en lieflijke prentenboek met luister-cd is een bundeling van drie verhalen over de kleine heks Hekselien en haar twee vrienden Moes en Bonkie. Zo worden Bonkie en Hekselien ziek, vinden ze op een dag een trollenkind in het bos en heeft een moederdraak haar vleugel gebroken. De verhalen (eerder afzonderlijk verschenen als prentenboek met uitklapplaten in de Hekselien-reeks) zijn geschreven en geïllustreerd door An Melis, die ook de zang en de vertelling doet op de cd. Het boek is bestemd voor kleuters, dient ter ontspanning en kan zowel 's avonds voor het slapen als overdag gelezen worden. Het is zeer geschikt om voor te lezen en, door het niet al te kinderlijke taalgebruik, ook goed om oudere kinderen zelf te laten ontdekken. De verhalen zijn aangenaam, soms ook spannend, met fantasierijke en vrolijke illustraties die echt passen bij het sprookjesachtige karakter. Op de cd maakt de muziek van Koen Van Biesen het verhaal compleet: rustgevende muziek, vrolijke deuntjes en een lied om elke vertelling af te sluiten. De geluidseffecten zijn correct geplaatst en de vertelstem past er goed bij. De auteur weet zich heel knap in te leven in de personages. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059329669

Titel Het grote Hekselien voorleesboek
Uniforme titel Hekselien en elfje Fien Hekselien en het trollenkind Hekselien en de babydraakjes
Auteur An Melis
Secundaire auteur Koen Van Biesen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2013
Overige gegevens [99] p - ill - 26 cm - cd / muz.: Koen Van Biesen
Annotatie Bevat: Hekselien en elfje Fien ; Hekselien en het trollenkind ; Hekselien en de babydraakjes. - Oorspr. uitg.: 2006, 2007, 2009. - (Hekselien-reeks)
ISBN 9789059329669
PPN 356623998
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; draken
Taal Nederlands