Bijbelverhalen voor de allerkleinsten
Boek

Bijbelverhalen voor de allerkleinsten (cop. 2013)/ Sally Ann Wright, en [ill.] Honor Ayres ; [vert. uit het Engels]

Veertien verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden in het kort naverteld. Prentenboek met hardkartonnen bladzijden en illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vierkant hardkartonnen boek met eenvoudige korte navertellingen die gebaseerd zijn op enkele bekende verhalen uit het Oude Testament zoals De schepping, Noach, Daniël en Jona. Uit het Nieuwe Testament zijn Bijbelverhalen bewerkt als De geboorte van Jezus, De wijzen, Vier mannen en een zieke vriend, Verdwaalde schaap, God zorgt voor ons, Barmhartige Samaritaan en Storm op het meer. De veertien verhaaltjes zijn, ter introductie op de Bijbelverhalen, teruggebracht tot de kern. Daardoor zijn belangrijke elementen verdwenen. Elk verhaaltje wordt naverteld in eenvoudig direct taalgebruik. De tekst is gedrukt in een onregelmatige maar goed leesbare letter. Ongeveer op tweederde van de dubbele pagina staat een illustratie in zachte kleuren. De afgebeelde scènes zullen de allerjongsten aanspreken. De gelaatsuitdrukking is aangegeven door twee stippen (ogen) en twee haakjes (neus en mond). De uitvoering is voor wat betreft het handzame formaat, de twee afgeronde hoeken en de stevige bladzijden van gelamineerd karton geschikt voor kleine handjes. Deze ongewijzigde heruitgave is geschikt om vanuit de protestants-christelijke achtergrond samen met de allerjongsten te bekijken of uit voor te lezen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026606915

Titel Bijbelverhalen voor de allerkleinsten
Auteur Sally Ann Wright ; Honor Ayres
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, cop. 2013
Overige gegevens [30] p - ill - 18×18 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Kampen : Callenbach, cop. 2006. - Oorspr. Engelse uitg.: Berkhamsted, UK : Anno Domini, cop. 2006
ISBN 9789026606915
PPN 352796030
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen