Planeet Aarde
Boek

Planeet Aarde (cop. 2013)/ Jon Richards en Ed Simkins, [vert. uit het Engels: Karin Beneken-Kolmer ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Waar en waarom zijn er aardbevingen? Wat zit er in de lucht die we inademen? Via kleurentekeningen, grafieken en cijfers bekijken we onze aarde. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

In de serie 'De wereld in infographics'* wordt wetenschappelijke informatie grotendeels aanschouwelijk gemaakt door middel van beelden, pictogrammen, tekeningen, doorsneden, grafieken en cijfers. Dit deel over onze planeet legt uit hoe natuurverschijnselen als aardbevingen en vulkanen ontstaan, waar deze voorkomen en hoe zij de aarde voortdurend veranderen. De kringloop van gesteente, soorten vulkanen en bergketens worden hierbij overzichtelijk en goed vergelijkbaar uitgebeeld, evenals de verhoudingen tussen water en land, vegetatie en klimaat en opbouw van de atmosfeer. De aanwezigheid van water is cruciaal voor het leven. In begrijpelijke beelden is de kringloop van water te bekijken, alsook de verhouding tussen diverse watervormen, grootte en diepte van oceanen en lengte van rivieren. Elk hoofdstuk beslaat een dubbele pagina, waarop de beknopte teksten en informatieve illustraties in felle, onderscheidende kleuren volop informatie bieden. Deze vorm van informeren is stimulerend, veelzeggend en levendig. Bijzonder geschikt voor gebruik op onder meer basisscholen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668779

Titel Planeet Aarde
Auteur Jon Richards ; Ed Simkins
Secundaire auteur Karin Beneken-Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Planet earth. - Wayland, cop. 2012. - (The world in infographics)
ISBN 9789055668779
PPN 355007460
Rubriekscode 560
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aarde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde

Relaties/Serie

De wereld in infographics
Boek

De wereld in infographics (2013-...)

vol.
Uitgeleend