Machines en voertuigen
Boek

Machines en voertuigen (cop. 2013)/ Jon Richards en Ed Simkins, [vert. uit het Engels: Karin Beneken-Kolmer ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Wat zijn de grootste graafmachines? Welk vervoermiddel wordt in landen het meest gebruikt? Via kleurentekeningen, grafieken en cijfers kijken we naar de sterkste machines en snelste voertuigen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 05/04/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Verkeer en vervoer VERVOERMIDDELEN RICH

Recensie

Opvallende uitgave in de reeks 'De wereld in infographics'*. In deze serie vindt informatieoverdracht met name plaats door beeldvergelijkingen. Informatie wordt in mindere mate gepresenteerd in tekst. Dit is een manier van informatie geven die ook in kranten, tijdschriften en televisiedocumentaires steeds actueler wordt. In dit boek staan machines en voertuigen centraal: hun kracht, hun vormgeving, hun werkingsprincipe, hun grootte, hun werkgebied in de lucht, op het land, of in het water. De hoofdstukken beslaan in de regel twee pagina's. Er wordt informatie gegeven over krachtbronnen en energiebronnen en hoe die gecombineerd tot grootse mechanische prestaties kunnen leiden: in snelheid, in vertraging, in krachtontwikkeling, in energiereductie, in hoogte, in diepte, in lengte en in formaat. Telkens wordt de machine of het voertuig ook vergeleken met de menselijke maat, de maat van dieren (bv. olifanten) of zijn er onderlinge vergelijkingen in historisch perspectief. Vooral de informatie over monstermachines en graaf- en boormachines spreekt erg aan. De illustraties vertellen het verhaal; beknopte tekstblokjes werken ondersteunend. Met woordenlijst, register en links. Een interessante uitgave voor nieuwsgierige beelddenkers en techniekliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668762

Titel Machines en voertuigen
Uniforme titel Machines, voertuigen
Auteur Jon Richards ; Ed Simkins
Secundaire auteur Karin Beneken-Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Omslagtitel - Met lit. opg., reg - Vert. van: Machines and vehicles. - Wayland, cop. 2012. - (The world in infographics)
ISBN 9789055668762
PPN 355007452
Rubriekscode 657
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoermiddelen ; Machines
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vervoermiddelen

Relaties/Serie

De wereld in infographics
Boek

De wereld in infographics (2013-...)

vol.
Uitgeleend