Chimpanzee
DVD

Chimpanzee (cop. 2013)/ dir. by Alastair Fothergill and Mark Linfield

Belevenissen van een groep chimpansees in de jungle van Oeganda. Als de babychimpasee Oscar zijn moeder kwijt raakt in een gevecht, staat hij er alleen voor.Belevenissen van een groep chimpansees in de jungle van Oeganda. Als de babychimpasee Oscar zijn moeder kwijt raakt in een gevecht, staat hij er alleen voor. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Disneynatuurfilm over chimpansees, gemaakt door Alastair Fothergill (African cats*; Planet earth) en Mark Linfield. De film volgt een groep chimpansees in de jungle van Oeganda. Hoofd van de groep is Freddy, maar de hoofdrol is voor de babychimpansee Oscar. Te zien is het leven van de groep, hoe ze ruzie maken, noten kraken, elkaar vlooien, snoepen van rode mieren en besjes, maar vooral ook het opgroeien van de kleine Oscar. Als de groep wordt aangevallen, verliest Oscar zijn moeder en staat hij er alleen voor. Vier jaar lang hebben de makers in de jungle gewoond om de dieren van zo dichtbij in beeld te brengen. De film wordt gebracht als een speelfilm met een verhaallijn en naar keuze Engelse of Nederlandse voice-over van Carice van Houten. De regisseur heeft het ook niet bedoeld als een 'echte' documentaire. Kevin Toma (Volkskrant 14-2-'13): 'Een ouderwets verhaal over goed en kwaad dus, vrij doorzichtig verpakt als een apendocumentaire.' Anton Slotboom (Algemeen Dagblad 14-2-'13): 'Disney is het gelukt om over zo'n kolonie een verbluffend mooie documentaire te maken voor de hele familie. (...) Van het geklungel met nootjes kraken en besjes plukken krijgt zeker de jongere kijker geen genoeg.' Bevat enkele extra's. Voor ouders en kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Chimpanzee
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alastair Fothergill ; Mark Linfield
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (78 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels of Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de documentaire: Verenigde Staten : Disney, 2012 - Bevat ook o.a.: Ga de film zien, help de chimpansees ; Disney's bijdrage aan natuurbehoud ; Disney's friends for change
PPN 35731302X
Rubriekscode 598.94
Taal Engels
Onderwerp algemeen Chimpansees
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Apen