Het grote boek van Charlie en Lola
Boek

Het grote boek van Charlie en Lola (cop. 2011)/ gecreëerd door Lauren Child, uit het Engels vert. door Tjalling Bos

Vijf verhalen over Charlie (ik-figuur) en zijn kleinere zusje Lola. Ze maken nieuwe vrienden en doen voor het eerst mee aan een sportdag. Prentenboek met kleurrijke illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vijf onafhankelijk te lezen verhalen uit de 'Charlie en Lola'-serie in vierkant prentenboekformaat. Het boek is gebaseerd op de Engelse tekenfilmserie van de BBC die in 2008 op Z@ppelin te zien was. De verhalen spelen zich af in de belevingswereld van broer en zus van 7 en 4 jaar. Charlie (ik-figuur) vertelt, maar Lola is de hoofdpersoon. De verhalen zijn heel herkenbaar, humorvol, origineel en lenen zich goed tot voorlezen. De illustraties zijn bijzonder expressief. Op een gekleurde achtergrond die effen is of gedessineerd (collages van allerlei materialen) zijn uitgeknipte tekeningen geplakt. Ze zijn zwartomrand. Ook zijn er foto's in de tekeningen verwerkt, dat geeft een leuk 3D-effect. In de tekst worden sommige woorden benadrukt door het gebruik van verschillende lettertypes. De thema's die aan de orde komen zijn: een zwijgzaam speelkameraadje, spelen met een kat, alles zelf willen doen, circusact instuderen en voor het eerst meedoen aan een sportdag. Heel herkenbaar, op een leuke manier verteld en mooi vormgegeven. Ook in het Engels aangeboden: 'My first ever and best story collection'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047520597

Titel Het grote boek van Charlie en Lola
Auteur Lauren Child
Secundaire auteur Carol Noble ; Tjalling Bos
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2011
Overige gegevens [132] p - ill - 25×25 cm
Annotatie Gebaseerd op het script van Carol Noble ... [et al.] - Vert. van: My first ever and best story collection. - London : Puffin Books, 2010
ISBN 9789047520597
PPN 334420741
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands