100 lachspelen
Boek

100 lachspelen voor kinderen van 4-15 jaar (cop. 2013)/ Paul Rooyackers en Hakim Traïdia, [foto's: Ursula van de Bunte ; tek. in foto's: Melissa Wolff]

Praktische gids voor leerkrachten, activiteitenbegeleiders en opvoeders om kinderen door spelen op verschillende manieren humor te laten ervaren.

Aanwezigheid

Recensie

Spellen waarmee onder begeleiding van onderwijzers, activiteitenbegeleiders enzovoort groepen kinderen van 4 tot 15 jaar humor op verschillende manieren leren ervaren. Vooraf aandacht voor de spelleiding: samenstelling/leeftijd van de groepen, regels en praktische tips. De lachspelen zijn ingedeeld in tien categorieën die steeds worden toegelicht. Eerst kennismakingsspelen met aandacht voor ademhalingstechniek, gevolgd door andere spelen met geluid, materialen (schmink, verkleden), overdrijving, tekst, muziek, humor in films enzovoort. Ook wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden van telefoontjes en apps. Bij elk spel wordt de doelgroep aangegeven: 'iedereen vanaf ... jaar', duur van het spel enzovoort. Geïllustreerd met verduidelijkende zwart-witfoto's waarop de auteur en Hakim Traïdia (bekend van Sesamstraat) bezig zijn. Achterin een literatuurlijst met andere boeken van Paul Rooyackers waarnaar ook in de tekst soms verwezen wordt. Geen register. Voorin een uitgebreide inhoudsopgave. Alle spelen zijn genummerd. Geschikt voor onder meer schoolbibliotheken, wijk- en buurtwerk. Didactische ervaring/opleiding is noodzakelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789088400797

Titel 100 lachspelen : voor kinderen van 4-15 jaar
Uniforme titel Honderd lachspelen
Auteur Paul Rooyackers ; Hakim Traidia
Secundaire auteur Ursula van de Bunte ; Melissa Wolff
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei, cop. 2013
Overige gegevens 103 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789088400797
PPN 343178990
Rubriekscode 622
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spelletjes; Humor; Jeugd
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes