Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Marloes en de verdwenen professor
Boek

Marloes en de verdwenen professor ([2012])/ Monique Berndes, met ill. van Bianca van Loon ; [red.: Anneriek van Heugten]

Marloes verhuist met haar ouders naar een groot oud huis. Daar woonde een uitvinder, die dertig jaar geleden spoorloos verdwenen is. De eerste avond gebeurt er iets heel vreemds. Samenleesboek op AVI-M5 en AVI-E6 met interactieve vragen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marloes verhuist met haar ouders naar een groot oud huis waar een uitvinder woonde. Hij is dertig jaar geleden spoorloos verdwenen en al die tijd heeft het huis leeggestaan. Wanneer Marloes zich met haar spullen installeert in de ronde torenkamer aan het eind van de wenteltrap, ontdekt ze iets heel vreemds! Ook poes Tijgertje reageert heel raar. Na elk van de vijftien hoofdstukken wordt een korte persoonlijke vraag aan de lezer gesteld, zoals 'Beschrijf eens hoe jouw huis en jouw kamer eruitzien.' en 'Hoe zou jij overleven als er geen voedsel meer was?' Spannende leesoefenstof uit de vijfde serie 'Samenleesboeken'* die ontwikkeld is voor tutor- en duolezen in groep vijf t/m acht. Lezers van verschillende AVI-niveaus kunnen op deze manier samen lezen. Dat is leuk en leerzaam. In dit boek leest een lezer op AVI-M5 de zwart gedrukte tekst, en iemand met AVI-E6 de blauwe druk. Het boek bevat veel gekleurde illustraties die de tekst op de voet volgen. Die afbeeldingen zijn collages van tekeningen en foto's die met de computer flink bewerkt zijn. Ze komen gekunsteld en stijf over. Achterin staan leestips voor het samen lezen en een overzicht van alle vijftien delen uit de vijfde serie samenleesboeken. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053005354

Titel Marloes en de verdwenen professor
Auteur Monique Berndes
Secundaire auteur Bianca van Loon ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2012]
Overige gegevens 69 p - ill - 25 cm
ISBN 9789053005354
PPN 35279917X
Thematrefwoord Uitvindingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samenleesboeken
Boek

Samenleesboeken (2002-...)

vol.
Uitgeleend