Kijk ik kook
Boek

Kijk ik kook kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking (cop. 2013)/ Lise Weuts, [fotogr.] Heikki Verdurme, Johan Blommaert ; [eindred.: Sofie Vanherpe]

Recepten van 25 gerechten als een omelet, ontbijtje en een milkshake worden stapsgewijs uitgelegd. Grote uitgave met kleurenfoto's van alle handelingen. Voor jongeren met een verstandelijke handicap vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Groot kookboek voor mensen met een verstandelijke handicap. Stapsgewijs worden 25 recepten uitgelegd, waaronder een ontbijtje, garnalenboot, vis in een zakje, gevulde dadels en een milkshake. Voor het bereiden van een omelet zijn bv. zes bladzijden ingeruimd: op de eerste staat een kleurenfoto van een ei, op de tweede een omelet met het woord omelet eronder, op de derde pagina staan de zes ingrediënten van een boterham tot het zout met telkens het bijbehorende woord eronder en op de vierde de benodigdheden zoals een mengkom. Ten slotte zijn op de vijfde en zesde pagina's de handelingen te zien, zoals het breken van een ei. De korte aanwijzingen bij de foto's zijn gedrukt in een kleine letter. Per handeling is een lichtgekleurd rondje opgenomen dat aangevinkt kan worden. Verder wordt de benodigde tijd in een symbool weergegeven. Door de heldere afbeeldingen, prachtige kleurenfoto's, is het zelfs niet noodzakelijk te kunnen lezen. En door de eenvoud zijn niet te veel prikkels aanwezig. Grote uitgave met ruime bladspiegel en geplastificeerde bladzijden, zodat je er met een meegeleverd afwasbaar stiftje* aantekeningen op kunt maken. Een prima uitgave van een grafisch vormgeefster voor (jong)volwassenen met een verstandelijke handicap vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401406208

Titel Kijk ik kook : kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking
Auteur Lise Weuts
Secundaire auteur Heikki Verdurme ; Sofie Vanherpe
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013
Overige gegevens 175 p - ill - 34 cm - Viltstift
ISBN 9789401406208
PPN 356357953
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken; Verstandelijk gehandicapten ; Kookboeken; Mensen met een verstandelijke beperking
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken