Het verkleedboek
Boek

Het verkleedboek 11 verkleedfiguren om zelf te maken (cop. 2006)/ Agnes Brinkman, [eindred.: Renette Niekerk ; fotogr.: Fotografie Gerhard Witteveen]

Elf ideeën om kinderen te verkleden in een zeemeermin, stoere ridder of mooie vlinder worden uitgewerkt. Met patronen, werkbeschrijving en veel kleurenfoto's.

Recensie

Met als uitgangspunt dat kinderen dol zijn op verkleden, worden in dit fraai uitgevoerde boek elf outfits (voor een prinses, cowboy, draak, vlinder e.d.) uitgewerkt voor creatieve ouders (moeders) en bestemd voor kinderen tot ca. 11 jaar. Ieder thema begint met een overzicht van benodigde materialen die soms vrij speciaal zijn (zoals iriserende voile). Daarna volgt een knipinstructie, gevolgd door de werkbeschrijving. Zelfs voor ervaren naaisters zijn die beschrijvingen niet altijd even goed te volgen (en soms zelfs cryptisch) omdat bijvoorbeeld ondersteuning door een voorbeeldfoto of - tekening van het besproken detail vaak ontbreekt. Nadeel van het boek is ook dat alle patroontekeningen niet alleen overgenomen moeten worden, maar ook vier keer moeten worden vergroot. De fraaie kleurenfoto's van kinderen die de gemaakte kleding dragen, zijn overigens wel inspirerend. Doelgroep is de op naaigebied ervaren (groot)ouder die zijn (klein)kind graag een groot plezier wil doen met leuke, opvallende kleding.

Specificaties

Nederlands | 9058775771

Titel Het verkleedboek : 11 verkleedfiguren om zelf te maken
Auteur Agnes Brinkman
Secundaire auteur Renette Niekerk
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Forte Uitgevers, cop. 2006
Overige gegevens 71 p - ill - 21×21 cm
ISBN 9058775771
PPN 291486460
Rubriekscode 625.3
Taal Nederlands
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Verkleden