Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Encyclopedie van mummies
Boek

Encyclopedie van mummies (cop. 2006)/ Peter Chrisp, [hoofdred. Camilla Hallinan ; cartogr. Simon Mumford ; vert. uit het Engels: Rogier van Kappel ; red.: Asterisk*]

Naslagwerk over mummies, dat gekoppeld is aan een aparte website met extra informatie. Met korte teksten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Diepgaand en gedegen naslagwerk over alles wat te maken heeft met de wereld van de mummies, waarbij ook gedacht moet worden aan andere vormen van conserveren van mensen na hun dood (onder meer balsemen of invriezen). Het werk is min of meer chronologisch opgebouwd, uitgaande van het oude Egypte tot aan onderwerpen als de hedendaagse mummies als Lenin. De onderwerpen worden steeds per dubbele pagina in woord en beeld besproken volgens het principe van de Winkler Prins Encyclopedie uit 2004*, waarbij elk thema begint met een korte inleiding, gevolgd door korte thematische teksten, die steeds een link hebben met een afbeelding. De teksten zijn inhoudelijk duidelijk opgebouwd, goed leesbaar en termen worden expliciet omschreven. Bij elk thema wordt aangegeven dat aanvullende informatie via de website 'www.winklerprins.com/mummies' opgezocht kan worden. Als bijlagen zijn een tijdlijn van gebeurtenissen, een overzicht van de Egyptische dynastieën en een verklarende woordenlijst toegevoegd. Het register maakt het boek zeer toegankelijk. Een uitermate boeiend en leerzaam boek. Vanaf ca. 12 jaar. Tegelijk verschenen naslagwerken over de aarde, dinosauriërs en ruimtevaart**.

Specificaties

Nederlands | 9027422095

Titel Encyclopedie van mummies
Auteur Peter Chrisp
Instelling /Asterisk*, Amsterdam
Secundaire auteur Camilla Hallinan ; Simon Mumford ; Rogier van Kappel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : WinklerPrins, cop. 2006
Overige gegevens 89 p - ill., krt - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Mummy. - London : Dorling Kindersley, 2004. - (E.explore)
ISBN 9027422095
PPN 292172397
Rubriekscode 902.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mummies
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Mummies