Anne Frank
Boek

Anne Frank haar leven in brieven (cop. 2006)/ [samenst. en red.: Menno Metselaar ... et al., bijdragen van: Marc Doodeman ... et al.]

Aan de hand van brieven en foto's wordt een beeld gegeven van het leven van Anne Frank, die vier jaar was toen ze naar Nederland verhuisde. Daarnaast maken we kennis met vijf jongeren die ook, om heel verschillende redenen, in een ander land een nieuw leven begonnen. Met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Authentieke foto's en brieven vertellen over het leven van Anne Frank in Nederland. Daarnaast wordt via tekst en foto's een indruk gegeven van vijf jonge mensen uit deze tijd die hun vertrouwde omgeving hebben moeten verlaten om ergens anders een nieuw plekje te veroveren. Het voorste en achterste deel van het boekje in oblong formaat, in grijsblauw met zwarte letters en zwart-witfoto's, geeft een beeld van Anne Frank in Nederland voor en tijdens de oorlog. In het middelste deel in hardblauw met witte letters en gekleurde foto's vertellen eigentijdse jongeren hun verhaal. Slechts twee jongeren hebben net als Anne moeten vluchten uit hun eigen land. De anderen zijn met hun ouders verhuisd om andere redenen. Ogenschijnlijk komt hun situatie overeen; alleen wordt de positie van Anne steeds nijpender. De brug tussen Anne en de hedendaagse pubers geeft de lezer de mogelijkheid zich beter in het leven van Anne en haar lotgenoten te verplaatsen. Vanaf ca. 11 jaar, onder begeleiding.

Specificaties

Nederlands | 9086670016

Titel Anne Frank : haar leven in brieven
Secundaire auteur Menno Metselaar ; Marc Doodeman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Anne Frank Stichting, cop. 2006
Overige gegevens 62 p - ill - 15×22 cm
Annotatie Speciaal thema 'Een nieuw leven'
ISBN 9086670016
PPN 293907331
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vluchtelingen; Kinderen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank