Kinderarbeid
Boek

Kinderarbeid Mehboobs verhaal (cop. 2006)/ door Catherine Chambers, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Het levensverhaal van een 13-jarige jongen uit India die al op 8-jarige leeftijd moet gaan werken wordt afgewisseld met historische overzichten, feiten en statistieken met betrekking tot kinderarbeid.

Aanwezigheid

Recensie

Mehboob is een 13-jarige jongen uit Karnataka, Zuid-West India. Zijn vader is ziek en vanaf zijn achtste is Mehboob van school gehaald om geld voor zijn familie te gaan verdienen. Het boek geeft aan de hand van een interview met hem (afgenomen door een medewerker van Plan International) plus aanvullende feiten een indruk hoe de kinderarbeid in India, tegen de wet in, nog steeds floreert. Een uitgebreide inleiding geeft uitleg over kinderarbeid en de zes hoofdstukken die volgen laten Mehboob zijn verhaal zien, tonen de oorzaken, de wetten en laten zien hoe de Westerse wereld kan helpen kinderarbeid te stoppen. De tekst staat in twee kolommen per pagina. Er is gebruik gemaakt van verschillende lettertypen en grote kaders met aanvullende informatie. Het taalgebruik is erg volwassen; moeilijke woorden en begrippen worden deels uitgelegd in de woordenlijst achterin. Aangrijpende kleurenfoto's met bijschrift ondersteunen de tekst. Een educatief boek dat de lezer bewust maakt van de problematiek rondom kinderarbeid. Met adressen en websites. Geschikt voor spreekbeurten en werkstukken. Voor ca. 12 t/m 15 jaar. Met register. Inmiddels zijn er ook delen verschenen over vluchtelingen en straatkinderen.

Specificaties

Nederlands | 9054836717

Titel Kinderarbeid : Mehboobs verhaal
Auteur Catherine Chambers
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2006
Overige gegevens 48 p - ill., krt - 27 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Plan UK. - Met reg - Vert. van: Child worker. - Kent : ticktock Entertainment, cop. 2005. - (Real-life stories)
ISBN 9054836717
PPN 29312339X
Rubriekscode 318.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderarbeid; India
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kinderarbeid

Relaties/Serie

Levensecht
Boek

Levensecht (2006-...)

vol.
Uitgeleend