Blauwe Maandag
Boek

Blauwe Maandag door drank uit elkaar? [Makkelijk lezen] (cop. 2006)/ Marian Hoefnagel, [red.: Eenvoudig Communiceren ; ill.: Heerko Tieleman]

Jesse gaat met zijn Nederlandse moeder terug naar Nederland. Samen met zijn nieuwe klasgenoten Mara, haar broer en nog twee jongens vormt Jesse een bandje. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Vierde deel uit de 'Reality Reeks'. De 15-jarige Jesse heeft een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader die verongelukt is. Hierdoor gaat hij weer in Nederland wonen. Hij komt in de klas bij Mara en haar tweelingbroer Marijn. Jesse speelt keyboard en al snel vormt hij met Marijn en Mara en nog twee broers uit hun klas een bandje: Blauwe Maandag. Jesse en Mara zijn verliefd op elkaar. Als de band in de zomervakantie naar Terschelling gaat om op te treden op een camping, blijkt dat de jongens hun drankgebruik niet in de hand hebben. Mara besluit uit de band te stappen. Dit boek is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs, lwoo en vmbo. Het is geschreven in gemakkelijk te lezen Nederlands en de verhaallijnen worden herhaald vanuit verschillende perspectieven. De tekst is gedrukt in een grote letter, er is een ruime interlinie, er zijn ruime marges en iedere zin begint op een nieuwe regel. Er zijn paginagrote, digitaal vervaardigde zwart-witillustraties opgenomen die jammergenoeg tamelijk statisch overkomen en evenals het omslag niet aanspreken. Het verhaal daarentegen verloopt vlot en realistisch. Het thema drankmisbruik zal jongeren interesseren. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086960040

Titel Blauwe Maandag : door drank uit elkaar? [Makkelijk lezen]
Auteur Marian Hoefnagel
Secundaire auteur Nicolet Oost Lievense ; Heerko Tieleman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, cop. 2006
Overige gegevens 167 p - ill - 21 cm
ISBN 9789086960040
PPN 297368435
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reality reeks
Boek

Reality reeks (2004-...)

vol. dl. 4
Uitgeleend