Het kasteel
Boek

Het kasteel (2007)/ Marian van Gog, red.: Margaret Gosens ; [foto's Frank Broekhuizen ; tek. Peter Nuyten ; met medew. van Stichting Rijksmuseum Muiderslot]

In korte hoofdstukken met meestal paginagrote kleurenfoto's en zwart-witte en gekleurde tekeningen in de tekst wordt van alles verteld over het leven vroeger in een kasteel. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Dit boek gaat over het leven vroeger in een kasteel. Na een overzichtstekening van een kasteel wordt o.a. verteld over de functie van een kasteel, de bewoners, het slapen in een hemelbed en de ridders. In de inhoudsopgave staan pictogrammen die weer terugkomen bij elk hoofdstuk met een korte zin. De informatie is gevarieerd en correct. Een bijpassende paginagrote kleurenfoto, gemaakt in een hedendaags kasteel, staat wisselend op de rechter- of linkerpagina in een dik gekleurd kader. Op de tegenoverliggende pagina staat de hoofdstukaanduiding in eenzelfde kader samen met een tekst die op kleuters is gericht. Daaronder vindt men een tekst die kinderen vanaf ca. 7 jaar zelf kunnen lezen. De tekst is gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd en is gedrukt in een duidelijk schreefloos lettertype. Daarbij een decoratief plaatje (grijsgetint met zwarte contouren) om de tekst te ondersteunen. Achter in het boek een lijst met belangrijke woorden. Het geheel nodigt uit tot kijken en lezen en biedt informatie die te gebruiken is bij projecten en spreekbeurten.

Specificaties

Nederlands | 9789001103088

Titel Het kasteel
Auteur Marian van Gog
Instelling /Rijksmuseum Muiderslot
Secundaire auteur Margaret Gosens ; Frank Broekhuizen ; Peter Nuyten
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Wolters-Noordhoff, 2007
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001103088
PPN 301148929
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kastelen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kastelen