Een ongemakkelijke waarheid
Boek

Een ongemakkelijke waarheid het gevaar van de klimaatverandering (cop. 2007)/ Al Gore, [bew. voor de jeugd door Jane O'Connor ; vert. uit het Engels Thijs Bartels ... et al.]

Overzicht in woord en beeld van de milieu-effecten die de door de mens veroorzaakte klimaatverandering met zich meebrengt.

Aanwezigheid

Recensie

De voormalig Amerikaans vicepresident (1948) bepleit een drastische mentaliteitsverandering betreffende de mate waarin broeikaseffectverhogende energiebronnen (reeds decennia lang) worden gebruikt. Het heldere, persoonlijke, politiek getinte betoog om de rampzalige milieugevolgen van de klimaatverandering te voorkomen, stoelt op persoonlijke anekdoten en observaties over de hele wereld, maar ook op de laatste inzichten van niet met name genoemde gelijkgerichte wetenschappers. Overheersend zijn de talrijke kleurenfoto's (ook vanuit de lucht en digitaal bewerkte opnamen) en satellietbeelden van huidige en mogelijk toekomstige rampplekken, veelal voorzien van toelichting en opnamedatering en de diverse geografische en klimatologische kaarten en grafieken. Het illustratiemateriaal biedt een goede en ook noodzakelijke onderbouwing voor de in de korte hoofdstukken gedoseerde en in onderhoudende stijl uiteengezette, complexe problematiek in deze jeugdbewerking van de gelijknamige, eerder verschenen versie voor volwassenen. Maar de omvang in grootte van sommige illustraties, de ruime bladspiegel en lay-out stroken niet met de strekking van dit alarmerende crisissignaal. Een inhoudelijke nuancering ontbreekt. Met register. Sluit aan bij de gelijknamige docunentaire*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789029079884

Titel Een ongemakkelijke waarheid : het gevaar van de klimaatverandering
Auteur Al Gore
Secundaire auteur Jane O'Connor ; Thijs Bartels
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, cop. 2007
Overige gegevens 191 p - ill., tab., foto's - 23 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: An inconvenient truth : the crisis of global warming. - Cop. 2007
ISBN 9789029079884
PPN 303500611
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Broeikaseffect ; Klimaatveranderingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Broeikaseffect