De drie bruiloftsgaven
Boek

De drie bruiloftsgaven verhalen voor de herfsttijd : Michaël, Sint-Maarten, Sint-Nicolaas (2007)/ [samengest. door] Ineke Verschuren, [ill. Ronald Heuninck ; vert. door Ineke Verschuren ... et al.]

Bundel bekende en vooral minder bekende verhalen over feesten die in de herfst worden gevierd, zoals het Michaëlsfeest, het oogstfeest, Sint Maarten en Sint Nicolaas. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Verzamelbundel voor het gezin met sprookjes, legenden en sagen spelend rond de herfsttijd. Feestelijke hoogtepunten daarin zijn het feest van de aartsengel Michaël, de gedenkdag van Sint Maarten, die de helft van het enige wat hij bezat aan een bedelaar gaf, en de viering van Sint-Nicolaas. Enkele verhalen vertellen expliciet hun lotgevallen; in vele andere vindt men meer de elementen die zij vertegenwoordigen terug. De inhoudsopgave geeft bij elk verhaal, gegroepeerd in vier perioden, een leeftijdsindicatie. De hier gebruikte versies van de sagen, legenden etc. zijn over het algemeen vrije vertalingen en/of bewerkingen. De verhalen zijn tamelijk gecompliceerd. De moeilijkheidsgraad wordt sterk bepaald door de gebruikte terminologie. Vermoedelijk weet slechts een selecte groep lezers deze begrippen op de juiste waarde te schatten. In het andere geval "verzwaren" deze termen de toch al tamelijk duistere, soms gruwelijke verhalen. In ieder geval is hierdoor de gegeven leeftijdsindicatie niet hanteerbaar. Deze uitgave, tweede van een driedelige serie, is vooral geschikt als voorleesboek.

Specificaties

Nederlands | 9789062383283

Titel De drie bruiloftsgaven : verhalen voor de herfsttijd : Michaël, Sint-Maarten, Sint-Nicolaas
Secundaire auteur Ineke Verschuren ; Ronald Heuninck
Type materiaal Boek
Editie 4e dr;
Uitgave Zeist : Christofoor, 2007
Overige gegevens 230 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg. - 1e dr.: 1987
ISBN 9789062383283
PPN 038128721
Genre verhalenbundel - sinterklaas
Taal Nederlands