Egyptische avonturen
Boek

Egyptische avonturen (cop. 2008)/ Jacques Martin, Rafael Morales, [vert. uit het Frans]

Ballonstrips, gevolgd door een reconstructie van de Egyptische steden Karnak en Luxor aan de hand van kleurenfoto's en -tekeningen.

Recensie

Herdruk in één band van twee delen uit de historische stripserie 'Alex' die zich afspeelt in de eerste eeuw voor Christus. Hoofdpersoon is een jonge Romein van Gallische afkomst, die tijdens zijn avonturen de gehele toenmaals bekende wereld rondzwerft. In 'De prins van de Nijl' (1974) belandt Alex met zijn vriend Enak in het zuiden van Egypte, waar nazaten van de farao's een rijk hebben gesticht dat nu bedreigd wordt door de Romeinen. Een hoge functionaris uit Alexandrië, Senoris, kent in 'O Alexandrië' (1996) als enige de bergplaats van een schat en wordt door zowel koning Ptolemeüs als zijn zuster en echtgenote Cleopatra onder druk gezet om die te onthullen; Alex komt hem te hulp. Beide verhalen zijn sedert lange tijd niet meer herdrukt. Dat de auteur van deze befaamde stripserie beschikt over een grote kennis van de klassieke oudheid en zich grondig placht te documenteren, blijkt uit het tevens opgenomen deel uit de subserie 'De reizen van Alex', dat is gewijd aan de steden Karnak en Luxor*. In woord en beeld (kleurenfoto's en vooral reconstructietekeningen, vaak over twee pagina's) wordt een beschrijving gegeven van deze steden, de tempels en de riten die er ooit plaatsvonden. Een uitgave die als geheel veel informatie, lees- en kijkgenot op een aansprekende wijze aanbiedt.

Specificaties

Nederlands | 9789030361268

Titel Egyptische avonturen
Auteur Jacques Martin ; Rafael Moralès
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, cop. 2008
Overige gegevens 102, [58] p - gekleurde ill - 31 cm
Annotatie Bevat: De prins van de Nijl. - Vert. van: Le prince du Nil. - 1974. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Doornik : Casterman, 1974 ; O Alexandrië. - Vert. van: O Alexandrië. - 1996. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Doornik ; Dronten : Casterman, 1996 ; Karnak, Luxor. - Vert. van: L'Égypte 1. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2002. - (De reizen van Alex. Egypte ; 1)
ISBN 9789030361268
PPN 305648012
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Egyptische Oudheid
Taal Nederlands