Gallische avonturen
Boek

Gallische avonturen (cop. 2008)/ Jacques Martin, Vincent Henin, [vert. uit het Frans]

Ballonstrips, gevolgd door een reconstructie van monumenten uit Lutetia/Parijs rond het begin van de jaartelling aan de hand van kleurenfoto's en -tekeningen.

Recensie

Herdruk in één band van twee delen uit de historische stripserie 'Alex' die zich afspeelt in de eerste eeuw voor Christus. Hoofdpersoon is een jonge Romein van Gallische afkomst, die tijdens zijn avonturen de gehele toenmaals bekende wereld rondzwerft. In 'De verloren legioenen' (1969) redt Alex de legioenen van Caesar als die in een machtsstrijd met Pompeius is verwikkeld. In 'Vercingetorix' krijgt Alex van Pompeius de opdracht om de gevangen leider van de opstandige Galliërs vanuit de gevangenis terug te brengen naar Gallië. Beide verhalen zijn sedert de jaren tachtig niet meer herdrukt. Dat de delen van deze befaamde stripserie zijn gebaseerd op een grote kennis van de klassieke oudheid en een grondige documentatie, blijkt uit het tevens opgenomen deel uit de subserie 'De reizen van Alex', dat is gewijd aan Lutetia, het oude Parijs. In woord en beeld (kleurenfoto's en vooral reconstructietekeningen, vaak over twee pagina's) wordt een beschrijving gegeven van de stad rond het begin van de jaartelling. Een uitgave die als geheel veel informatie, lees- en kijkgenot op een aansprekende wijze aanbiedt.

Specificaties

Nederlands | 9789030361589

Titel Gallische avonturen
Auteur Jacques Martin ; Vincent Henin
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, cop. 2008
Overige gegevens 171 p - gekleurde ill - 31 cm
Annotatie Bevat: De verloren legioenen. - Vert. van: Les legions perdues. - 1965. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Doornik : Casterman, 1969 ; Vercingetorix. - Vert. van: Vercingétorix. - 1985. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Doornik : Casterman, 1985 ; Lutetia. - Vert. van: Lutèce. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2006. - (De reizen van Alex)
ISBN 9789030361589
PPN 30818503X
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Gallië
Taal Nederlands