Leon de slalomkampioen
Boek

Leon de slalomkampioen (2008)/ Joachim Masannek, met tek. van Jan Birck ; [vert. uit het Duits: Suzanne Braam]

Wanneer de zeven vrienden van De Wilde Voetbalbende eindelijk weer buiten kunnen voetballen, is hun veldje ingepikt door Dikke Michiel en zijn Onoverwinnelijke Winnaars. Ze spreken af om te voetballen om het veldje. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Als het weer het eindelijk toelaat om buiten te voetballen, wacht de zeven vrienden, voor wie voetbal het belangrijkste in hun leven is, een onaangename verrassing. Dikke Michiel en zijn Onoverwinnelijke Winnaars hebben hun veldje, de Duivelspot, ingepikt. Ze besluiten om tegen elkaar te voetballen met als inzet het veldje. Met veel vallen en opstaan bereiden ze zich met behulp van trainer Willie voor op de alles beslissende wedstrijd. Een verhaal dat erg langzaam op gang komt. Het wordt vanuit het perspectief van de ik-figuur Leon (10) verteld, afgewisseld door een alwetende verteller. In het eerste hoofdstuk wendt Leon zich direct tot de lezer en stelt zijn vrienden voor. Ondanks de titel speelt Leon een minder prominente rol dan verwacht. De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. Wanneer de jongens eenmaal aan het trainen zijn, wordt het verhaal spannender en aantrekkelijker. De vele zwart-wittekeningen, ingekleurd met grijstinten, geven een goed en aanvullend beeld van het verhaal. Een aardig boek; het eerste deel uit de serie over 'De Wilde Voetbalbende', waarin elk deel een andere speler in de hoofdrol heeft. Voor voetballiefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021619095

Titel Leon de slalomkampioen
Auteur Joachim Masannek
Secundaire auteur Jan Birck ; Suzanne Braam
Type materiaal Boek
Editie 6e dr;
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, 2008
Overige gegevens 131 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Leon der Slalomdribbler. - Frankfurt am Main : Baumhaus, 2002. - (The Wilden Fußballkerle). - 1e dr.: 2006
ISBN 9789021619095
PPN 293102201
Genre sport
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal ; Clubs