De amberkleurige kijker
Boek

De amberkleurige kijker (2007)/ Philip Pullman, [vert. uit het Engels door Frans Hille ; tekstred.: Quirijn den Rooijen ... et al.]

Wanneer Lyra, een geheimzinnig meisje, in een parallelle wereld in handen is gevallen van het Kwade, probeert haar vriend Will haar te verlossen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De gebeurtenissen in dit deel spelen zich afwisselend af in de fantastische werelden die we reeds kennen uit 'Het gouden kompas' en 'Het listige mes'*. Lyra en Will betreden in dit wederom spannende, ingenieus geweven verhaal het rijk van de doden, kunnen daaruit ternauwernood ontsnappen en worden in het vuur van al hun avonturen hevig verliefd op elkaar. Deze liefde mag echter niet duren, omdat beide geliefden ieder in hun eigen wereld, apart van elkaar verder moeten leven. In dit verhaal komen alle verhaallijnen en personages uit de voorgaande delen nog een keer samen. Voor het eerst wordt ook duidelijk wat er bedoeld wordt met het mysterieuze 'Stof' dat alleen zichtbaar blijkt met behulp van de amberkleurige kijker. Knap geschreven vertelling waarbij de spanning je als lezer door de aderen giert: een verhaal vol verraad, onverwachte hulp, demonen, fantastische gebeurtenissen, heksen, spoken en noodlottige lotgevallen. Mooie, poëtische vertaling. Opnieuw geredigeerde editie met een gewijzigde serietitel en een nieuw serie-omslag. Voor alle lezers vanaf 12 jaar die houden van een dikke, thrillerachtige 'fantasy' in drie delen, die leest als een trein. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044611144

Titel De amberkleurige kijker
Auteur Philip Pullman
Secundaire auteur Frans Hille ; Quirijn den Rooijen
Type materiaal Boek
Editie 4e herz. dr;
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2007
Overige gegevens 301 p - 22 cm
Annotatie 1e dr: 2002. - (Het gouden kompas ; dl. 3) - Vert. van: The amber spyglass. - Cop. 2000
ISBN 9789044611144
PPN 304653594
Genre science-fiction
Taal Nederlands