Carthaagse avonturen
Boek

Carthaagse avonturen (cop. 2008)/ Jacques Martin, Vincent Henin, [vert. uit het Frans]

Ballonstrips, gevolgd door een reconstructie van monumenten uit Carthago rond het begin van de jaartelling en van de Carthaagse cultuur en geschiedenis aan de hand van kleurenfoto's en -tekeningen.

Recensie

Herdruk in een band van twee delen uit de historische stripserie 'Alex' die zich afspeelt in de eerste eeuw voor Christus. Hoofdpersoon is een jonge Romein van Gallische afkomst, die tijdens zijn avonturen de gehele toenmaals bekende wereld rondzwerft. In 'Het vervloekte eiland' (1957) wordt hij door Caesar als speciale gezant naar Carthago gestuurd en wordt hij geconfronteerd met tegenstanders die met behulp van nieuwe uitvindingen vanaf een afgelegen eiland een grootse machtsgreep voorbereiden. In 'Het spook van Carthago' (1979) worden in de oude ruïnes van die stad geheimzinnige lichten waargenomen en stellen Alex en zijn vriend Enak een onderzoek in. Ze ontdekken een complot van Carthagers die een onbekend metaal met een ongekende kracht trachten te bemachtigen. Beide verhalen zijn sedert de jaren tachtig niet meer herdrukt. Dat de delen van deze befaamde stripserie zijn gebaseerd op een grote kennis van de klassieke oudheid en grondige documentatie, blijkt uit het tevens opgenomen deel uit de subserie 'De reizen van Alex', dat is gewijd aan Carthago. In woord en beeld (kleurenfoto's en reconstructietekeningen, vaak over twee pagina's) wordt een beschrijving gegeven van de oude Carthaagse cultuur en geschiedenis. Een uitgave die veel informatie, lees- en kijkgenot biedt.

Specificaties

Nederlands | 9789030362272

Titel Carthaagse avonturen
Auteur Jacques Martin ; Vincent Henin
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, cop. 2008
Overige gegevens 176 p - gekleurde ill - 31 cm
Annotatie Bevat: Het vervloekte eiland. - Vert. van: L'île maudite. - 1957. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Brussel : Lombard, 1957 ; Het spook van Carthago. - Vert. van: Le spectre de Cartage. - 1977. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Doornik : Casterman, 1977 ; Carthago. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2008. - (De reizen van Alex)
ISBN 9789030362272
PPN 315420901
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Carthago ; Punische Oorlogen
Taal Nederlands