ABC, doe je mee?
Boek

ABC, doe je mee? basiscursus Nederlands tot en met niveau A1 (cop. 2008)/ Ria van der Knaap, [tek.: Ineke Heestermans ; CD zang en teksten: Pieter Grimbergen ... et al. ; muziek: Ria van der Knaap ; muzikale bew. en begeleiding: Andries Stam ; red.: Ite Op den Orth]

Basiscursus Nederlands voor 'oudkomers' en aspirantinburgeraars in het buitenland, waarbij luistervaardigheid en werkwoorden worden geoefend aan de hand van liedjes.

Aanwezigheid

Recensie

Deze methode is ontwikkeld voor gealfabetiseerde anderstaligen die nog geen of onvoldoende voorkennis van het Nederlands hebben. Ze leidt op tot en met niveau A1. Centraal in elke les staat een lied waaromheen oefeningen gemaakt zijn: invuloefeningen, transformatieoefeningen, fonetiekoefeningen enzovoort. De lessen bevatten geen spreekopdrachten of open schrijfopdrachten. De nadruk ligt op de luistervaardigheid en op het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige tijd. De liedjes behandelen onderwerpen als 'De kam in de zak', 'Ik zie een kar', 'Is dit een doos of een bos?' Het meezingen helpt bij het memoriseren van de teksten. Bij het boek wordt een audio-cd geleverd met daarop alle liedjes, luisterteksten en uitspraakoefeningen. Er is tevens een woordenlijst* verkrijgbaar in het Engels, Spaans, Turks en Arabisch met vertaling van alle gebruikte instructies uit de teksten. Deze instructies zijn alfabetisch gerangschikt, niet per les. Zingen helpt bij laaggeschoolde krompraters. De thema's zijn niet conform de doelen van het inburgeringsbeleid (werk of opvoeding). De methode kan gebruikt worden door oudkomers en aspirant-inburgeraars die in het buitenland het inburgeringsexamen afleggen.

Specificaties

Nederlands | 9789077698372

Titel ABC, doe je mee? : basiscursus Nederlands tot en met niveau A1
Auteur Ria van der Knaap
Secundaire auteur Pieter Grimbergen ; Andries Stam ; Ite op den Orth
Type materiaal Boek
Uitgave Leersum : VanDorp Educatief, cop. 2008
Overige gegevens 208 p - ill - 30 cm - audio-cd
ISBN 9789077698372
PPN 315991321
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal