Manga tekenen: romantiek
Boek

Manga tekenen: romantiek leer verliefde mangameisjes en knappe mangajongens tekenen (cop. 2009)/ Chris Hart, [red.: Elaine Silverstein ... et al. ; kunstenaars die hebben bijgedragen: Anzu ... et al. ; vert. uit het Engels: Jonas de Vries]

Stap voor stap en met veel tekeningen in kleur en zwart-wit wordt uitgelegd hoe je romantische mangameisjes en -jongens kunt tekenen.

Aanwezigheid

Recensie

Deel van populaire serie instructieboeken voor manga tekenen. Het doel is romantiek, spanning en dynamiek in zowel figuren en enscenering als details binnen het genre shôjo manga te herkennen en te tekenen. Het boek heeft acht hoofdstukken, ieder verdeeld in subthema's. Het begint met het basistekenen van hoofd, lichaam, haar en hoe beweging te suggereren voor meisjes- en jongensfiguren. Het volgende hoofdstuk concentreert zich op de kenmerken van ogen in shôjo manga om vervolgens diverse kledingstijlen te belichten. Ook is er een deel over diverse typen meisjes en jongens met eigen uiterlijke bijzonderheden die kenmerkend zijn binnen dit genre. Daarna is er aandacht voor de setting van de personen en het verhaal. Tenslotte komen details en afwerking, zoals tekstballonnen en special effecten, aan de beurt. Elk subthema wordt in vier tekenstappen uitgelegd of door vier verschillende beeldperspectieven (bijvoorbeeld een blije, verraste, boze of verdrietige blik) te herkennen. Elke stap gaat samen met een helder geformuleerde en bondige instructie met vermelding van tips inclusief de nodige humor. Gezien de snelle, grote stappen in beelduitleg is enige tekenervaring handig. Met tekeningen in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057644696

Titel Manga tekenen: romantiek : leer verliefde mangameisjes en knappe mangajongens tekenen
Auteur Chris Hart
Secundaire auteur Elaine Silverstein ; Anzu" ; Jonas de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2009
Overige gegevens 147 p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Manga mania: romance. - [S.l. : Art Studio], cop. 2008
ISBN 9789057644696
PPN 322053013
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Manga-strips; Striptekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen