Voor ik doodga
Grote Letter Boek

Voor ik doodga (cop. 2010)/ Jenny Downham, [vert. uit het Engels: Mariëtte van Gelder]

De 16-jarige Tessa (ik-figuur) krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Die tijd wil ze goed gebruiken en daarom maakt ze een lijst van tien dingen die ze nog wil doen. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Als je 16 bent, ligt het leven nog voor je. Zo niet voor Tessa (ik-figuur)! Zij heeft al enige jaren leukemie en heeft van de artsen te horen gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven heeft. Die tijd wil ze goed gebruiken en daarom maakt ze een lijst van tien dingen die ze nog per se wil doen, waaronder: seks hebben, drugs gebruiken, een hele dag op alles ja zeggen, beroemd worden en de liefde tegenkomen. Samen met haar vriendin Zoey maakt ze een aantal dromen waar; het is Adam die haar het beste geeft: van vriendschap naar seks en van seks naar liefde. Met gemak stap je het leven van Tessa binnen en leer je haar, haar ziekte en al haar dromen kennen. Zonder ook maar ergens pathetisch of meelijwekkend te worden, lukt het de schrijfster in haar debuutroman om alle facetten van leven en dood door de ogen van een 16-jarige die gaat sterven te laten zien. Een uitgave voor alle leeftijden, die ontroert, die laat lachen en laat huilen en die je vooral heel stil maakt. Winnaar Branford Boase Award 2008. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036426527

Titel Voor ik doodga
Auteur Jenny Downham
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, cop. 2010
Overige gegevens 412 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Mouria, 2007. - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Before I die. - Cop. 2007
ISBN 9789036426527
PPN 324408773
Taal Nederlands