Cirrus Flux
Daisy-ROM

Cirrus Flux ([2010])/ Matthew Skelton, vert. [uit het Engels] Wiebe Buddingh'

De weesjongen Cirrus bezit een wereldbolletje met daarin de Adem van God. Allerlei wetenschappers achtervolgen hem door de achterbuurten van het 18e-eeuwse Londen om het voorwerp in hun bezit te krijgen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Integrale weergave van het gelijknamige boek (op Daisy-rom) dat aangeboden is in de a.i.'s boeken* met onderstaande tekst van recensent Ton Jansen. 'Cirrus Flux is wees en in het Tehuis voor Vondelingen opgenomen. Hij bezit een aandenken, een wereldbolletje waarin de Adem van God - synoniem voor onbegrensde krachten - zou zitten. Namens het Genootschap der Empirische Wetenschappen maakt de sinistere madame Orrery jacht op dit kleinood, maar zij blijkt niet de enige. Geslaagde mix van sprookjesachtig/avontuurlijk verhaal ingebed in een historische context (18e-eeuws Londen), voorzien van een vleugje magie en mystiek. De revolutionaire ontwikkeling op onder meer het gebied van de psyche (het mesmerisme) wordt treffend beschreven. De vier flashbacks (inclusief de proloog) zijn herkenbaar gemaakt door een grijsrand en vertellen het verhaal Cirrus' vader. Knap gecomponeerd verhaal, vakkundig vertaald, rijk van taal. Tweede jeugdroman van deze auteur die qua mystiek gelijkenissen vertoont met het boek 'Meester van de zwarte molen' van Otfried Preussler, zij het met meer vaart en actiemomenten. Zijn eersteling 'Endymion Spring' werd met veel aplomb gepresenteerd. Interessante jeugdroman voor lezers met leeservaring/-ontwikkeling. Vanaf ca. 12 jaar.' Voorgelezen door een mannenstem.

Specificaties

Nederlands | 9789061699200

Titel Cirrus Flux
Auteur Matthew Skelton
Secundaire auteur Wiebe Buddingh'
Type materiaal Daisy-ROM
Uitgave Grave : Dedicon, [2010]
Overige gegevens 1 daisy-rom (7 uur, 54 min.) - geluid
Annotatie Nederlands gesproken. - Integrale weergave van het boek: Amsterdam : De Harmonie, 2009 - Vert. van de oorspr. boekuitgave: The story of Cirrus Flux. - London : Penguin Books, cop. 2009
ISBN 9789061699200
PPN 328773018
Genre sprookjes - historische roman
Taal Nederlands