Achter de spiegel
Boek

Achter de spiegel (2010)/ Cornelia Funke, gevonden en verteld door Cornelia Funke en Lionel Wigram ; met vignetten van Cornelia Funke ; vert. [uit het Duits] door Esther Ottens

Een jongen voelt zich thuis in de sprookjeswereld waarin hij terechtkomt. De strijd om zijn jongere broer te redden is net zo echt als in de werkelijkheid.

Aanwezigheid

Recensie

Jacob vlucht voor de werkelijkheid in een magische wereld achter een spiegel. Daar ontmoet hij dwergen, feeën, goyls (steenmensen) en mensen, beleeft sprookjes als Doornroosje en verovert attributen als het haar van Raponsje, de gouden bal, tafeltje-dek-je, de knuppel-uit-de-zak. Als zijn broer Will een goyl dreigt te worden, wordt het menens: om de vloek ongedaan te maken, begint een strijd op leven en dood. Met hulp van Wills geliefde, en zijn liefde Vos en een verraderlijke dwerg probeert hij het kwaad te overwinnen, ook in zichzelf. Een klassiek verhaal door de verbeelding van de realiteit in een wereld van fantasie. Prachtige beeldtaal: 'Het licht van de lantaarn spoelde als gemorste melk' en 'de rode maan mengde roest door de nacht'. De plot vraagt veel van de concentratie van de lezer. Maar de spanning helpt erbij. Het einde is vreemd en stelt teleur. De personages zijn levensecht: Jacob wordt volwassen, Clara vecht voor haar liefde, Vos volhardt; alleen Will blijft in zijn slachtofferrol. Uiterlijk valt op door mooie druk en prachtige vignetten in de vorm van een magische spiegel. Eerste deel van een nieuwe serie van de auteur van o.a. de 'Inkt'-trilogie, waarvan 'Hart van inkt' in 2006 een Zilveren Griffel kreeg. Klasse apart binnen het fantasygenre. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045111087

Titel Achter de spiegel
Auteur Cornelia Funke
Secundaire auteur Lionel Wigram ; Esther Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2010
Overige gegevens 296 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Reckless. - Hamburg : Dressler, 2010
ISBN 9789045111087
PPN 325831793
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren

Relaties/Serie

Reckless
Boek

Reckless (2010-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Cornelia Funke