Het holst van de nacht
Boek

Het holst van de nacht (2011)/ John Marsden, vert. [uit het Engels en herz.] door Molly van Gelder

Nadat Australië is bezet door de vijand, ontwikkelt een groep jongeren, die een survivaltocht maakte, zich tot een groep gewapende guerillastrijders.

Recensie

Het tweede deel uit de serie 'Morgen toen de oorlog begon'*, een serie van zeven boeken over een groep jongeren die na een week survival merken dat een vreemde mogendheid hun land (Australië) heeft bezet. In dit deel wordt de ontwikkeling geschetst van deze groep, die zich schuilhoudt in de wildernis en van het land leeft, tot een groep gewapende guerrillastrijders, die informatie verzamelt over de vijand en aanslagen uitvoert. Beschreven wordt de (innerlijke) ontwikkeling van deze jongeren, vanuit het oogpunt van de hoofdpersoon Ellen (ik-figuur). Belangrijk is het verlies van een van hen, het voor het eerst zelf doden en het voor het eerst vrijen. Het taalgebruik is hedendaags, soms poëtisch, soms fel realistisch en goed te lezen door jongeren en (jong)volwassenen. Een spannend geschreven verhaal dat doet uitzien naar de vervolgdelen. Er zijn geen illustraties behalve het voorplat met een wat onduidelijke actiefoto. Filmeditie met herziene vertaling. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025749569

Titel Het holst van de nacht
Auteur John Marsden
Secundaire auteur Molly van Gelder
Type materiaal Boek
Editie 1e dr. herz. vert;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2011
Overige gegevens 320 p - 21 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 1999 - Vert. van: The dead of the night. - Pan Macmillan Australia, cop. 1994 - Vervolg op: Morgen toen de oorlog begon
ISBN 9789025749569
PPN 330154192
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Oorlog
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Morgen toen de oorlog begon
Boek

Morgen toen de oorlog begon (2011-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
John Marsden