De kleurenkatjes
Boek

De kleurenkatjes een wollig pop-up boekje! (cop. 2005)/ Sam McKendry, getek. door Melanie Mitchell ; [vert. uit het Engels: Martine Schaap]

Vijf kleine poesjes spelen met bolletjes wol in verschillende kleuren. Prentenboek met grote schilderingen in kleur, tekst op rijm, draden wol en een pop-up. Vaanf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Vijf kleine poesjes spelen met bolletjes wol in verschillende kleuren. Als men dit boek openslaat, trekt men in die beweging een gele wollen draad mee; op iedere bladzij komt er een kleur bij. Elke dubbele pagina bevat binnen de prent een tweeregelig versje, direct tot peuters gericht, dikke wollen draden van de linker- naar de rechterbladzij, en de betreffende kleur in kapitale fantasieletters. Het zijn losse gebeurtenisjes, er is geen doorlopend verhaal. Als geel, oranje, groen, rood, blauw en paars aan bod zijn geweest, zijn de kleuren nogmaals herkenbaar in het dekentje van de mand waaronder vijf staarten uitsteken. Op de laatste bladzij met een pop-up poezenmand wenst moeder poes haar kroost welterusten. Vierkant, dik (2,5 cm), instructief peuterprentenboek in felle kleuren met afgeronde, geplastificeerde zachtkartonnen bladzijden; de kaft heeft daarentegen wel scherpe hoeken. Menig ondernemende peuter zal proberen uit te vinden hoe al die draden bevestigd zijn die bij het omslaan 'uitgetrokken' worden, en die door het hele boek doorlopen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 902161829X

Titel De kleurenkatjes : een wollig pop-up boekje!
Auteur Sam MacKendry
Secundaire auteur Melanie Mitchell ; Martine Schaap
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2005
Overige gegevens [16] p - ill - 21x21 cm
Annotatie Vert. van: Kitties, a colors book. - Piggy Toes Press, cop. 2005
ISBN 902161829X
PPN 291266886
Taal Nederlands