Dalton? Doorgaan!
Boek

Dalton? Doorgaan! de praktijk van de Daltoncoördinator (cop. 2006)/ Hans Jansen & Dick de Haan, met medew. van: Joke Alink ... [et al.] ; [foto's: Image Select ; ill.: Jean Dulieu]

Werkboek voor (aspirant-)daltoncoördinatoren met voorbeelden en adviezen hoe de ontwikkeing van het daltononderwijs kan worden bevorderd en gewaarborgd.

Recensie

In dit werkboek, uitgegeven in samenwerking met de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht, belichten diverse auteurs uit de daltonwereld vanuit verschillende invalshoeken de taken van een 'coördinator'. Aan de orde komen onder meer: de basisprincipes van het daltononderwijs (zelfstandigheid, vrijheid/verantwoordelijkheid en samenwerking), de praktische begeleiding op school, het beleidsplan, het profiel van een coördinator en modellen voor gemotiveerd en inspirerend leiderschap. Aan de hand van drie voorbeeldscholen wordt beschreven hoe een klassikale school zich kan 'vernieuwen' tot een daltonschool en hoe een coördinator deze ontwikkelingslijn kan bevorderen en waarborgen. Achterin zijn een literatuurlijst en een adreslijst van daltonscholen in Midden-Nederland opgenomen. Dit gedegen, informatieve handboek is door de nogal specifieke inhoud vooral geschikt voor (aspirant)-coördinatoren. Maar leerkrachten, pabo's, schoolbesturen en ouderverenigingen die streven naar kwaliteitsverbetering van het onderwijs kunnen er ook hun voordeel mee doen.

Specificaties

Nederlands | 97890778341699077834168

Titel Dalton? Doorgaan! : de praktijk van de Daltoncoördinator
Auteur Hans Jansen ; Dick de Haan
Secundaire auteur Joke Alink
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Agiel, cop. 2006
Overige gegevens 168 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 97890778341699077834168
PPN 295865067
Rubriekscode 453.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Daltononderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Daltononderwijs