Tantrische liefde
Boek

Tantrische liefde chakra's openen de weg naar extase (cop. 2006)/ Margot Anand, [vert. uit het Engels: Ananto Dirksen

Op tantra gebaseerd werkboek waarmee men aan de hand van allerlei methoden het leven intenser kan maken en kan werken aan zijn algeheel welbevinden.

Recensie

Margo 'Anand' Naslednikov is een Franse psychologe, internationaal groepsleidster en Tantra-trainster en schrijfster van verschillende standaardwerken over tantra. Volgens de traditie zijn er zeven sleutels tot de tantrische weg. Wie ze kent, is meester over "de kunst van het verkrijgen van maximale resultaten met een minimale inspanning." Anand vraagt ons te letten op piekervaringen en intens welbevinden en biedt daartoe allerlei methoden, rituelen (30), dansvormen, (yoga-)meditaties en een serie oefeningen die je zouden kunnen helpen om je angsten voorbij te komen. "Ziekte en lijden komt voort uit het verlies van extase. Leer je energie, hartstocht en bewustzijn integreren in een weg naar ontwaken." Vol met boeiende citaten en aardige interviews met deelnemers aan haar groepen, ja, een mooi en stimulerend boek voor zelfonderzoekers, nuttig voor solisten en mensen met een partner. Toch verraadt haar gezwollen, grootse jargon ("Verlangen naar een leven waarin je ziel kan juichen") in tegenstelling tot de kleine drukletter en die smalle marge een onprettig aandoende commerciële instelling. Omslagfoto van een zittend vrouwelijk naakt.

Specificaties

Nederlands | 9789069637433

Titel Tantrische liefde : chakra's openen de weg naar extase
Auteur Margot Anand
Secundaire auteur Ananto Dirksen
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Altamira-Becht, cop. 2006
Overige gegevens 279 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: The art of everyday ecstasy : the seven tantric keys for bringing passion, spirit and joy into every part of your life. - New York : Broadway, cop. 1998 - Oorspr. titel: De extase van het nu. - Heemstede : Altamira, 1998
ISBN 9789069637433
PPN 297920405
Rubriekscode 158.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tantrisme
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Tantrisme