Elfenrijk
Boek

Elfenrijk (cop. 2007)/ Tad Williams, [ vert. uit het Engels: Annemarie van Ewyck]

Via een manuscript in de nalatenschap van zijn moeder ontdekt een man een elfenwereld die op het punt staat verzeild te raken in een oorlog waarin hij een grote rol zal spelen.

Recensie

Dit boek van de vooraanstaande fantasy-auteur heeft een vertrouwde opzet: via een manuscript in de nalatenschap van zijn moeder ontdekt hoofdrolspeler Theo Vilmes een parallelwereld: Faerie. Bestuurd door tirannieke elfenfamilies staat Faerie op het punt van een oorlog en heeft Theo daar een belangrijke rol in. Alhoewel het thema niet nieuw is, heeft de auteur er een fraaie uitvoering van gemaakt. De alternatieve wereld wordt in veel detail beschreven, waardoor die wereld overtuigt en geloofwaardig overkomt. De stijl is zeer bloemrijk; met veel omhaal van woorden wordt het geheel verhaald, waarbij de auteur archaïsch taalgebruik niet schuwt. De karakterisering is sterk; de hoofdrolspeler wordt scherp neergezet, de lezer maakt zijn emotionele ontwikkeling gevoelig mee. Alhoewel het plot tot een bevredigende afronding komt, zijn er voldoende losse eindjes voor een eventueel vervolg. Dit boek behoort tot het beste dat het fantasy-genre heeft te bieden. Kleine druk. Deze vertaling verscheen oorspronkelijk onder de titel 'De oorlog der bloemen' (2004)*.

Specificaties

Nederlands | 9789024527656

Titel Elfenrijk
Auteur Tad Williams
Secundaire auteur Annemarie van Ewyck
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007
Overige gegevens 702 p - 23 cm
Annotatie Omslagtitel: Het elfenrijk. - Met index - Vert. van: The war of the flowers. - New York : DAW Books, 2003 - Oorspr. titel: De oorlog der bloemen. - Amsterdam : Luitingh, 2004
ISBN 9789024527656
PPN 305336738
Genre science-fiction
Taal Nederlands