Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The mist
DVD

The mist (2008)/ starring Thomas Jane ... [et al.], dir. by Frank Darabont

Als gevolg van dichte mist raakt een groep mensen geïsoleerd in een supermarkt, die wordt belaagd door gruwelijke monsters.

Recensie

Amerikaanse horrorfilm uit 2007 van Frank Darabont (The green mile, The Shawshank redemption), met Thomas Jane, Marcia Gay Harden e.a. Verfilming van het horrorverhaal van Stephen King. Na een hevige storm zien de inwoners van een klein stadje een mysterieuze, dichte mist naderen waarin zich monsterlijke wezens schuilhouden die iedereen verslinden. David Drayton en zijn zoontje Billy komen vast te zitten in de supermarkt en hun enige kans op overleving is samenwerking. Remke de Lange (Trouw 7-2-'08): 'De griezeleffecten worden met flair en bravoure in beeld gebracht. Maar uiteindelijk is het niet het kwaad van buiten alswel de verdeeldheid binnen de eigen gelederen over hoe te reageren op dat kwaad, die de minisamenleving daar in die winkel bedreigt. Een (...) effectief verteld verhaal waarin vooral Marcia Gay Harden een mooie rol heeft als verblinde volkspopulist.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 7-2-'08) geeft 3 (van 5) sterren: 'Wie wil kan zelfs diverse politieke conclusies trekken uit The mist, maar wie gewoon zin heeft in anderhalf uur ouderwets griezelen (...) zal zich ook niet vervelen.' Als extra commentaar van de regisseur.

Specificaties

Engels

Titel The mist
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Frank Darabont ; Thomas Jane ; Stephen King
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Dutch Filmworks, 2008
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het gelijknamige horrorverhaal van Stephen King. - Videoversie van de oorspr. speelfilm: Verenigde Staten : Dimension Films [etc.], cop. 2007. - Bevat ook: Commentaar van de regisseur
PPN 313057664
Genre griezelverhaal
Taal Engels