De gouden tip
Boek

De gouden tip de verstrengeling van onder- en bovenwereld en de moord op G.J.Heijn (cop. 2008)/ Slobodan Radojev Mitric, [vert. uit het Servisch: Anoniem ; hervert. uit het Servisch en bew.: Christiaan Eremos]

Autobiografisch relaas van een sinds de jaren zeventig in Nederland verblijvende Joegoslaaf over samenzweringen in de jaren tachtig van vooraanstaande industriëlen om een staatsgreep uit te voeren in Nederland.

Aanwezigheid

Recensie

Autobiografische 'thriller' van Mitric (1948), een sinds de jaren zeventig in Nederland wonende Joegoslaaf. Mitric, ook bekend als Karate Bob, wordt opgevoerd als Dr. Troublemaker. Hij is naar eigen zeggen een jarenlange dubbelspion voor allerlei (buitenlandse) veiligheidsdiensten, die al in de jaren tachtig de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten voorspelde. Het boek, dat niet uitblinkt door een heldere en toegankelijke schrijfstijl, verhaalt van gecompliceerde en ongeloofwaardige samenzweringen in Nederland in de tweede helft van de jaren tachtig: rijke industriëlen die van plan zijn een staatsgreep uit te voeren in Nederland en Willem-Alexander willen ontvoeren. Mitric verhindert dit, onder meer via zijn contacten met prins Bernhard (de 'Witte Anjer'), maar de ontvoering van Gerrit Jan Heijn kan hij niet tegenhouden. Niet alleen schetst de auteur een weinig geloofwaardig verhaal over verschillende (internationale) samenzweringen, ook gaat hij uitgebreid in op zijn moeizame liefdesrelatie met een kunstenares en op zijn contacten met antroposofische graalonderzoekers. Met talrijke illustraties, voornamelijk in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789073932111

Titel De gouden tip : de verstrengeling van onder- en bovenwereld en de moord op G.J.Heijn
Auteur Slobodan Radojev Mitric
Secundaire auteur Christiaan Eremos
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Willehalm Instituut, cop. 2008
Overige gegevens 512 p - ill - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : L'Atelier de la Liberté, 2008
ISBN 9789073932111
PPN 314966765
Rubriekscode 399.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spionage; Verhalen
Trefwoord Doorwerth
Romans en Verhalen, spelend in Gelderland
Duno, landgoed-
Detectiveromans
Criminaliteit
Geschiedenis; 20e eeuw
Persoonsnaam Heijn, Gerrit Jan (1931-1987)
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Spionage