Jona en de grote vis
Boek

Jona en de grote vis (cop. 2008)/ [geschreven door: Christina Goodings, geïll. door: Claire Henley ; vert. uit het Engels door: Renske Huisman]

Navertelling van het bijbelverhaal over Jona en de walvis. Uitgave met hardkartonnen bladzijden met paginagrote tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Het bijbelverhaal van Jona die door God naar Nineve wordt gestuurd om de mensen te waarschuwen. Hij weigert en vlucht naar zee. Een storm bedreigt de boot en Jona wordt overboord gegooid. Opgeslokt door een grote vis wordt hij ook weer uigespuwd op het droge. Dan gehoorzaamt hij aan Gods opdracht en vertelt de mensen dat ze stout zijn. En God zei tegen Jona: 'Ik houd van alle mensen, kinderen en dieren in Nineve.' Korte stukjes tekst vertellen het verhaal heel summier en in eigen, hedendaagse peutertaal. De paginagrote tekeningen in mooie, heldere kleuren vullen het aan. Ze verbeelden Jona als kind in grappige illustraties. Woorden als nee nee, stamp, plons, klots, hap enzovoort zijn bedoeld om samen op te zeggen. Een aantrekkelijk uitziend vierkant boekje met hardkartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken. Als grapje achterin een deur die kan openslaan. Het verhaal begint en eindigt op de binnenkant van de boekband. Voor kleuters die niet met de bijbel opgroeien een onvolledig en wat vreemd verhaal. Gelijk met dit deel verschenen in deze serie nog drie delen: 'Baby Jezus in de stal', 'Noach en het water' en 'Het schaapje dat wegliep'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033830501

Titel Jona en de grote vis
Auteur Christina Goodings
Secundaire auteur Claire Henley ; Renske Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2008
Overige gegevens [18] p - ill - 17×17 cm
Annotatie Vert. van: Jona and the big fish. - Oxford : Lion Hudson, cop. 2007. - (All join in)
ISBN 9789033830501
PPN 315353686
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Jona