Baby Jezus in de stal
Boek

Baby Jezus in de stal (cop. 2008)/ [geschreven door: Christina Goodings, geïll. door: Claire Henley ; vert. uit het Engels door: Renske Huisman]

Navertelling van het kerstverhaal. Uitgave met hardkartonnen bladzijden met paginagrote tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken wordt het kerstverhaal verteld: vanaf het moment dat Maria de boodschap van de engel krijgt tot de geboorte van Jezus. De illustraties zijn wisselend afgedrukt tegen een witte of gekleurde achtergrond. De begeleidende tekst bestaat uit enkele zinnen en wat onomatopeeën (klanknabootsingen) of uitsluitend uit enkele kreten. De bedoeling is dat de onomatopeeën moeten uitnodigen tot interactief voorlezen, maar ze geven eerder het gevoel van teletubbietaal. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer de engelen beginnen te zingen, zeggen de herders: 'Ooo! Aaa!' De engel zingt: 'La la la'. Of dit werkelijk uitnodigt om geluiden te gaan maken, is de vraag. Op de laatste bladzijde is achter een uitklapflapje de baby Jezus te vinden. Het verhaal begint en eindigt aan de binnenkant van de boekband. In het enorme aanbod van kerstprentenboeken zijn aantrekkelijker uitgaven te vinden. Desondanks zal de doelgroep het toch wel willen gebruiken. Tegelijkertijd verschenen in deze serie nog drie delen: 'Noach en het water', 'Jona en de grote vis' en 'Het schaapje dat wegliep'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033883712

Titel Baby Jezus in de stal
Auteur Christina Goodings
Secundaire auteur Claire Henley ; Renske Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2008
Overige gegevens [18] p - ill - 17×17 cm
Annotatie Vert. van: Baby Jesus and the noisy stable. - Oxford : Lion Hudson, cop. 2007. - (All join in)
ISBN 9789033883712
PPN 315354011
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen