Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Oman
Boek

Oman (cop. 2008)/ Sigrid van Roode, Esther Wieringa, [transl. from the Dutch: Vivien Cook ; picture: Ministry of Tourism and Ministry of Information, Oman ... et al. ; cartogr.: Armand Haye]

Beknopte informatie over Oman voor wat betreft geschiedenis, steden, onderwijs, economie en cultuur.

Recensie

In een reeks informatieve, Engelstalige jeugdboeken over Arabische landen is dit boek in groot (bijna A4-) formaat over Oman uitgebracht. Het boek begint al aan de binnenkant van het omslag met een grote topografische kaart en eindigt met een grote kaart van het Midden-Oosten. Ertussenin worden onder andere de geschiedenis, het landschap, de steden met attracties, de mensen, de cultuur, het onderwijs, de keuken, de economie en de natuur van dit land besproken. Veelzeggende kleurenfoto's en gekleurde kaders met leuke weetjes begeleiden de tekst. Doordat een aantal foto's van jongeren van een tekstballonnetje voorzien is, krijgt het geheel iets speels. Het taalgebruik is daarentegen erg volwassen en vooral informatief. Helaas ontbreekt een woordenlijst. Deze uitgave is een uitgebreide en erg goede kennismaking met Oman. Door de aardrijkskundige aard van het boek vooral geschikt voor spreekbeurten en werkstukken. Met register en verwijzing naar websites. Behalve voor Engelstalige kinderen vanaf ca. 11 jaar met name geschikt voor mavo/havo/vwo-scholieren van ca. 13 t/m 18 jaar in de aardrijkskundeles en voor het maken van werkstukken. Er is ook een Nederlandse editie in de serie 'Wereldreeks. Op bezoek in... de Arabische wereld'*.

Specificaties

Engels | 9789068324686

Titel Oman
Auteur Sigrid van Roode ; Esther Wieringa
Secundaire auteur Vivien Cook ; Armand Haye
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : KIT Publishers, cop. 2008
Overige gegevens 48 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met index - Vert. van: Oman. - Amsterdam : KIT Publishers, cop. 2008. - (Wereldreeks. Op bezoek in... de Arabische wereld)
ISBN 9789068324686
PPN 316666890
Rubriekscode Oman 991
Taal Engels
Onderwerp algemeen Oman
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Oman