SinterKerst
Boek

SinterKerst licht in het donker ([2009])/ Paul Brekelmans, Ger Luttels, Gerard van Midden [samenst., teksten Marian van Gog ... et al. ; ill. Anne Tryti ... et al. ; eindred. Karin van de [i.e. den] Bovenkamp ... et al.]

Handleiding bij het schooltv-project SinterKerst, ten behoeve van de kerstviering voor groepen 1 t/m 8 in het primair onderwijs. Bevat een draaiboek voor een kerstviering, lessuggesties en muzieknotatie van kerstliedjes.

Recensie

Sober uitgevoerde handleiding (A4-formaat) bij het gelijknamige schooltv-project* ten behoeve van de kerstviering in het primair onderwijs. De handleiding begint met een draaiboek voor een schoolviering, daarna volgen lessuggesties die gerelateerd zijn aan andere onderdelen van het SinterKerst-project, respectievelijk voor onder-, midden- en bovenbouw. De viering en de lessen zijn eenvoudig van opzet en bieden mogelijkheden om door cultuur- of geloofsovertuiging ingegeven accenten te leggen. In de bijlagen volgen onderdelen uit de lessuggesties, maar ook bladmuziek in éénregelig notenschrift met tekst van de liedjes die te horen zijn op een afzonderlijk verkrijgbare cd**. De liedjes op deze cd zijn in een gezongen versie en als soundmix opgenomen. Muziek en teksten willen actueel zijn, maar doen in de meeste gevallen amateuristisch aan. Hierdoor zijn ze voornamelijk bruikbaar als muzikale ondersteuning voor het zingen in de klas. Bij het project horen ook een gelijknamige verhalenbundel en twee prentenboeken 'Zwarte Piet wordt kierewiet!' en 'De kerstmisman***. In deze voor het onderwijs (of naschoolse opvang) bruikbare uitgave, wordt het kerstfeest vanuit een brede invalshoek benaderd en is daardoor geschikt voor groepen 1 t/m 8 in zowel openbaar als bijzonder onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789099607314

Titel SinterKerst : licht in het donker
Secundaire auteur Paul Brekelmans ; Ger Luttels ; Anne Tryti ; Karin van den Bovenkamp ; Marian van Gog
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Teleac/NOT, [2009]
Overige gegevens 30 p - ill., muz - 30 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789099607314
PPN 317242164
Rubriekscode 474.9
Taal Nederlands
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstmis