Ontdekkingsreizen
Boek

Ontdekkingsreizen hoe dappere avonturiers onze wereld verkenden (cop. 2010)/ Simon Adams, [vert. uit het Engels: TextPro Vertalingen ; red.: Ingrid Hadders]

Overzicht van de ontdekkingsreizen die gemaakt zijn, vanaf de oude Egyptenaren van duizenden jaren geleden tot en met de ruimtevaarders van nu. Met veel foto's en tekeningen in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Een overzicht van ontdekkingsreizen die er door de mensheid gemaakt zijn vanaf de oude Egyptenaren tot aan de ruimtereizen. Er is geprobeerd om zo volledig mogelijk te zijn door zoveel mogelijk ontdekkingsreizigers en hun ontdekkingen in dit boek op te nemen. Daardoor is er een oppervlakkig geheel ontstaan zonder veel diepgang. Het is niet veel meer dan een opsomming van de ontdekkingsreizen met allerlei feiten, met weinig verband. Alles is rijk geïllustreerd. Elke dubbele pagina bestaat uit een grote illustratie waar overheen een aantal kaders zijn gedrukt. In deze kaders staan andere kleinere illustraties (tekeningen en foto's, meestal in kleur) met summiere wetenswaardigheden over de besproken ontdekkingsreiziger, de boot waarmee gereisd werd, de bewoners van het ontdekte land enzovoort. Standaard is er een kader waarin een tijdlijn is uitgestippeld. Soms zijn er zoveel kaders, dat de onderliggende illustratie onduidelijk wordt, bijvoorbeeld het beeld van Lissabon uit de tijd van Prins Hendrik de Zeevaarder. Achterin een verklarende woordenlijst en een tijdbalk. Het boek heeft een alfabetisch register en is daardoor alleen handig als een naslagwerk. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781445403595

Titel Ontdekkingsreizen : hoe dappere avonturiers onze wereld verkenden
Auteur Simon Adams
Secundaire auteur Ingrid Hadders
Type materiaal Boek
Uitgave Bath [etc.] : Parragon, cop. 2010
Overige gegevens 224 p - ill., krt - 28 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Bath [etc.] : Parragon. - Met reg
ISBN 9781445403595
PPN 328058017
Rubriekscode 903.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ontdekkingsreizen; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ontdekkingsreizen