Voorzetsels
Boek

Voorzetsels alle manieren om voorzetsels goed te gebruiken (2010)/ Riemer Reinsma en Will J.B. Hus, m.m.v. Corriejan Timmers

Alfabetische lijst van 5000 Nederlandse woorden met de voorzetsels die in combinatie daarmee gebruikt dienen te worden.

Recensie

Dit boek geeft informatie over de vraag welk voorzetsel wanneer gebruikt moet worden, zulks via de alfabetische lijst van (ca. 5000) trefwoorden die met een voorzetsel gecombineerd kunnen worden. Bij ieder trefwoord wordt het juiste voorzetsel gegeven. Verder wordt onder andere vermeld met welk soort voorzetselobjecten het trefwoord gecombineerd kan worden en of sprake kan zijn van voor- of achtergeplaatste voorzetsels. De auteurs, van wie Reinsma onder meer 'Prisma van de synoniemen' publiceerde, bespreken in de Verantwoording opnamecriteria, taalnorm en opzet. Daarnaast zijn er vrij uitvoerige aanwijzingen voor het gebruik. Eigen aan het formaat is het kleine lettertype en de wat volle pagina-opmaak, met name in de alfabetische lijst. Ondanks dat nadeel zal het beoogde publiek van actieve taalgebruikers wel uit de voeten kunnen met deze handige en goed verantwoorde voorzetselgids.

Specificaties

Nederlands | 9789049105976

Titel Voorzetsels : alle manieren om voorzetsels goed te gebruiken
Auteur Riemer Reinsma ; Will J.B. Hus
Secundaire auteur Corriejan Timmers
Type materiaal Boek
Editie 4e dr;
Uitgave Houten : Prisma, 2010
Overige gegevens 272 p - 20 cm
Annotatie Aan kop titelpagina: Prisma lexicon. - Op omslag: Lexicon - Oorspr. titel: Prisma van de voorzetsels. - Utrecht : Het Spectrum, 1997. - (Prisma woordenboek)
ISBN 9789049105976
PPN 327722436
Rubriekscode Nederlands 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Voorzetsels; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Voorzetsels