Reckless
Boek

Reckless steinernes Fleisch (cop. 2010)/ Cornelia Funke, gefunden und erzählt von Cornelia Funke und Lionel Wigram ; mit Ill. der Autorin

Door een toverspiegel kan een jongen een parallele wereld betreden, waar de sprookjes van Grimm werkelijkheid zijn en waar de technologie ongeveer een eeuw achterloopt op onze.

Recensie

De Duitse schrijfster (1958) werd bekend door de (ook vertaalde) Tintenwelt trilogie. Dit is het eerste deel van een nieuwe cyclus. Door een toverspiegel kan Jacob Reckless een parallele wereld betreden, waar de sprookjes van Grimm werkelijkheid zijn en waar de technologie ongeveer een eeuw achterloopt op onze. Er woedt een oorlog tussen het imperium Austrien (met keizerin Therese) en de Goyl, mensachtig maar met een stenen huid. De Goyl worden gesteund door de Zwarte Fee (ZF). Deze keer is Jacob's broer Will hem gevolgd en door een spreuk van de ZF verandert Will geleidelijk in een Goyl met jade huid. Jacob gaat op zoek naar een genezing voor zijn broer. Daarvoor bezoekt hij de zuster van de ZF, niet ongevaarlijk want hij was haar minnaar, heeft haar verlaten en feeën zijn niet menslievend noch vergevensgezind. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de capitulatie van Austrien en het huwelijk van keizerin Therese's dochter met de Goyl koning en daarmee gepaard gaande intriges. In het verhaal komt Jacob meest hooggeplaatste mensen en diverse sprookjesfiguren tegen. Vlot geschreven en spannend, alleen is het einde wat slap -alsof de schrijfster niet meer wist wat nu, en er een punt aan draait. Gebonden; normale druk; illustraties.

Specificaties

Duits | 9783791504858

Titel Reckless : steinernes Fleisch
Auteur Cornelia Funke
Secundaire auteur Lionel Wigram
Type materiaal Boek
Uitgave Hamburg : Dressler, cop. 2010
Overige gegevens 346 p - ill - 22 cm
ISBN 9783791504858
PPN 329269798
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Duits