Voertuigen
Boek

Voertuigen miniwoordenboek (cop. 2010)/ [ill.: Ursula Weller, red.: Textcase ; vert. uit het Duits voor Textcase: Loes Brouwer]

Hardkartonnen aanwijsboek met kleurenillustraties van ca. 60 verschillende voertuigen, gerangschikt naar soort en omgeving. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Een hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken uit de reeks 'Miniwoordenboek'* over voertuigen. Per twee pagina's zijn ze onderverdeeld in zes rubrieken: in de stad, op het bouwterrein, het platteland, het vliegveld, reddingsvoertuigen en voertuigen op spoor. Er zijn ongeveer zestig voertuigen afgebeeld met de bijbehorende namen plus lidwoord. Sommige namen zijn niet vertaald of nogal tot zeer onbekend: ICE in plaats van TGV of HSL, rangeerlocomotief, zwadhark, maaidorser en wiellader. Ook zijn de kleuren van de ambulance en de politiewagen anders dan kinderen hier gewend zijn. In het boekje zitten aan de rechterzijde zes ovale gaten, die zicht geven op de volgende pagina (de gaten tellen af: op elke volgende rechterbladzijde een gat minder). De gaten voegen niets toe, omdat ze niet functioneel zijn en geen verrassing brengen. Volgens de uitgever is het boekje bedoeld voor kinderen vanaf anderhalf jaar, maar door een niet bij elkaar passende vormgeving en (veel te moeilijke) inhoud is slecht te bepalen voor wie dit geschikt en interessant is. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048303373

Titel Voertuigen : miniwoordenboek
Auteur Ursula Weller
Instelling /TextCase, Utrecht
Secundaire auteur Loes Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [14] p - ill - 17 cm
Annotatie Vert. van: Fahrzeuge : Mini-Wörterbuch. - München : arsEdition, cop. 2010
ISBN 9789048303373
PPN 32728627X
Taal Nederlands