Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Verkozen ; Verraden
Boek

Verkozen ; Verraden (2011)/ P.C. Cast & Kristin Cast, [vert. uit het Engels]

Bundeling van de eerste twee delen. De 16-jarige Zoey (ik-figuur) wordt verkozen tot vampier. Daarom gaat ze naar de vampierschool het Huis van de Nacht. Langzaamaan komt ze erachter hoe groot haar occulte krachten zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Bundeling van de eerste twee delen uit de serie 'Het huis van de nacht'*. In 'Verkozen' verandert het leven van de 16-jarige Zoey Redbird ingrijpend als ze wordt verkozen voor de vampierschool het Huis van de nacht. De vampieropleiding is natuurlijk niet zonder zorgen en obstakels. Naast leuke en moeilijke vakken, jongens en vriendinnen maken, is er ook nog het risico de verandering van mens naar vampier niet te overleven. Zoey blijkt echter over uitzonderlijke krachten te beschikken. In 'Verraden' worden er een paar tienermoorden gepleegd in de buurt van de school. De mensen wijzen al snel naar de vampiers. Zoey voelt direct dat er iets niet pluis is. En dan brengen ook nog drie verschillende jongens haar hoofd op hol. Een mix van romantiek, mysterie, spanning, levenslessen en de zoektocht naar je identiteit in een originele setting. Het taalgebruik is populair, af en toe iets te geforceerd, en ook de vertaling is niet altijd even soepel. Her en der wordt er gevloekt en ook seks speelt een rol. De karakters zijn herkenbaar en aansprekelijk en het geheel leest plezierig weg. Erg diep gaat het niet, maar het blijft wel boeiend. Aan het einde zijn voldoende losse eindjes over voor de vervolgdelen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022561706

Titel Verkozen ; Verraden
Auteur P.C. Cast ; Kristin Cast
Secundaire auteur Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2011
Overige gegevens 652 p - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg. van de afz. dl. resp. vert. door Henny van Gulik en Ingrid Tóth en Henny van Gulik: Amsterdam : Mynx, 2009 en Amsterdam : Boekerij, 2010 - Vert. van: Marked + en: Betrayed. - New York : St. Martin's Press, cop. 2007. - (A house of night ; b. 1, b. 2)
ISBN 9789022561706
PPN 335927076
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands