Kom en zie
Boek

Kom en zie meer dan 50 bijbelverhalen voor jonge kinderen (cop. 2012)/ Marion Thomas [tekst], en Frank Endersby [ill.; vert. uit het Engels Nelleke Scherpbier]

Ruim vijftig verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden in het kort naverteld. Met paginagrote, vriendelijke aquareltekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Bundeling van meer dan vijftig van de bekendste Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, bedoeld voor jonge kinderen. De verhalen, die dicht bij de Bijbelse tekst blijven, zijn naverteld in een traditionele vertelstijl, die weinig verrassend is. Ze beslaan twee tegenover elkaar liggende bladzijden en gaan over o.a. de schepping, Mozes, Jona, Johannes de Doper en de blinde Bartimeüs. Onder de titel van het verhaal staat een verwijzing naar het Bijbelgedeelte waar het verhaal te vinden is. De teksten zijn opgebouwd uit afwisselend lange en korte zinnen. Bij de bewerking zijn soms essentiële verhaalelementen weggelaten, wat de leesbaarheid moeilijker maakt. De vaak paginagrote aquareltekeningen zijn vrolijk, kleurrijk en vriendelijk. De gedetailleerde Bijbelscènes zijn aansprekend voor zowel kinderen als ouders. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026601842

Titel Kom en zie : meer dan 50 bijbelverhalen voor jonge kinderen
Auteur Marion Thomas ; Frank Endersby
Secundaire auteur Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, cop. 2012
Overige gegevens 124 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: The children's illustrated Bible. - Anno Domini Publishing, cop. 2012
ISBN 9789026601842
PPN 338483802
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel