Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Planten en hun legenden
Boek

Planten en hun legenden een tuin vol verhalen (cop. 2012)/ Jurrie Meulenhoff en Sophieke Nijhuis, [ill.: Martin Wijdemans ... et al.]

Feiten, verhalen en legenden o.a. uit de Griekse en Noorse mythologie bij 215 in Nederland voorkomende planten en bomen.

Recensie

Een monnikenwerk is het geweest om van deze 215 behandelde planten de gegevens te verzamelen. Een schat aan feiten, bij elkaar gebracht uit de Griekse en Noorse mythologie, volksverhalen en de Bijbel. Opgedeeld in negen rubrieken als 'heksen-, folklore- en naamplanten', overeenkomend met de opzet van de planten- en kruidentuin van het Openluchtmuseum in Arnhem. Bij elke soort de Latijnse naam en de volksnamen en een beschrijving van de plant. De oorsprong van de naam, ontleend aan personen, plaatsen of eigenschappen en vervolgens de vele wetenswaardigheden. De kleurenfoto's bij elke soort zijn scherp, maar soms wat onduidelijk omdat er bijvoorbeeld twee soorten op een foto staan. De nieuwste systematiek voor indeling van soorten wordt gebruikt. Bijzonder is dat in de gebruikte namen e.d. geen fouten voorkomen, maar wat de cijfertjes in de marge op bladzijde elf te betekenen hebben, is niet duidelijk. Geen boek om in een adem uit te lezen deels omdat het te veel een opsomming van gegevens is. Maar het is waardevol als naslagwerk om na te gaan of er rond een bepaalde soort allerlei wetenswaardigheden bekend zijn. Bevat diverse registers. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789040007095

Titel Planten en hun legenden : een tuin vol verhalen
Auteur Jurrie Meulenhoff ; Sophieke Nijhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : W BOOKS, cop. 2012
Overige gegevens 191 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met het Nederlands Openluchtmuseum. - Met lit. opg., reg
ISBN 9789040007095
PPN 339335033
Rubriekscode 909
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planten; Cultuurgeschiedenis
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Planten