Tijdreis in je eigen tuin
Boek

Tijdreis in je eigen tuin (cop. 2012)/ Bram Wolthoorn, tekst, Roger Klaassen, tek. ; met foto's van Sylvia Wevers ; [red.: Marjo Reijnen ; eindred.: Marjon Aardema ... et al.]

Hoe heeft de mens de natuur beïnvloed? Ingegaan wordt op onder meer de gevolgen van ontdekkingsreizen en het veredelen van planten en dieren. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Dit boek gaat over tuinieren, de evolutie en geschiedenis. Centraal staat de vraag: 'hoe heeft de mens de natuur beïnvloed?' De auteur beschrijft het ontstaan van leven op aarde, en gaat met grote stappen door de tijd, tot en met de ontdekking van Amerika. Hij beschrijft daarbij vier tuinen (oertuin, zijderoutetuin, middeleeuwse tuin en Columbustuin), inclusief instructies voor de aanleg. Na de tijdreis volgt een hoofdstuk over mens en natuur, met veel aandacht voor genetische manipulatie. Tot slot wordt ingegaan op tuinaanleg. De vele, soms stripachtige, illustraties en foto's in kleur zijn leuk, maar lijken voor een jongere doelgroep dan de tekst. De lezer krijgt in dit boek een grote hoeveelheid kennis voorgeschoteld waarvan de link met je eigen tuin' soms ver te zoeken is. De inhoud van het boek waaiert vele kanten op, waardoor de lezer geen houvast heeft. Door het uitgebreide register kan het boek wel als naslagwerk gebruikt worden. Ook is er een woordenlijst opgenomen. Van de auteur verschenen eerder Mijn eerste tuinboek' (2008, vanaf 4 jaar) en Mijn eerste moestuin' (2010, vanaf 9 jr.). Deze uitgave is geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050114424

Titel Tijdreis in je eigen tuin
Auteur Bram Wolthoorn
Secundaire auteur Roger Klaassen ; Marjo Reijnen
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens 120 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789050114424
PPN 344047288
Rubriekscode 638.4
Taal Nederlands
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinieren