Werken met de kracht van runen
Boek

Werken met de kracht van runen het geheime schrift en de achtergrond van de runen verklaard (cop. 2013)/ Petra Sonnenberg, [red.: Schors]

Uitleg over betekenis en achtergrond van de 24 runentekens, met voorbeelden over hoe men de toekomst ermee kan voorspellen.

Aanwezigheid

Recensie

De vierentwintig runen vinden hun oorsprong in de Noorse mythe over de Wereldboom, genaamd Yggdrasil. Veel van de letters zijn afgeleid van boomsymbolen. Runen kunnen gebruikt worden als letters om te schrijven, maar ook als orakel. Dit boek geeft een systematische opsomming van de runen met hun betekenis, een bijbehorend citaat uit het Angelsaksische runenepos, correspondenties, een adviserend orakel en een boeiende beschrijving van de bijbehorende mythen. Het is een praktisch, informatief boek dat een bewerking is van 'Voorspellen met runen' (1997) van Magdalena Caland. De auteur schreef al negen andere boeken over onder andere de kracht van edelstenen en bomen. Een vergelijkbaar boek over runen is dat van Sonja Muller, 'Runen, de weg naar binnen' (2012)*, dat meer meditatief is. Met appendix en glossarium. Een praktisch, overzichtelijk, goed bruikbaar boek.

Specificaties

Nederlands | 9789063789930

Titel Werken met de kracht van runen : het geheime schrift en de achtergrond van de runen verklaard
Auteur Petra Sonnenberg
Secundaire auteur Magdalena Caland
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Schors, cop. 2013
Overige gegevens 125 p - ill - 22 cm
Annotatie Volledig herz. versie van: Voorspellen met runen. - Geschreven door Magdalena Caland. - Cop. 1997
ISBN 9789063789930
PPN 353051578
Rubriekscode 427.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Runen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Runen