KidsKompas Parijs
Boek

KidsKompas Parijs (2012)/ [auteurs: Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam, concept: Buro Kakelbont ; red.: Buro Kakelbont ; foto's iStockphoto]

Overzicht van uitgaansmogelijkheden voor kinderen in Parijs.Allerlei tips voor o.a. leuke musea, attracties en gebouwen in Parijs. Met informatie per wijk en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Deze reisgids voor kinderen begint met praktische tips voor ouders voor wat betreft de online voorbereiding, overnachting, vervoer, feestdagen en kinderkortingen. Daarna volgt informatie voor 'kids'. Allereerst wordt informatie gegeven over het land, de stad en festivals per seizoen (ook voor ouders interessant). Jammer genoeg worden alleen Frans- en Engelstalige links vermeld. Na een korte woordenlijst Nederlands-Frans wordt kort aandacht besteed aan de geschiedenis van Parijs: vrij zakelijk verteld, maar op een prettige toon, met aandacht voor leuke details. De verwijzing naar attracties, musea en bouwstijlen in de hierna behandelde wijken werkt goed. Aan elke wijk van Parijs is een hoofdstuk gewijd, met metrohaltes als oriëntatiepunt. Achterin is een overzicht van de metrolijnen opgenomen. Er zijn verschillende, veelal kleine, lettertypes en kleuren gebruikt, maar het zijn geen lappen tekst en op bijna elke pagina staat een kleurenfoto. Wel is de open blokletter, gebruikt voor extra informatie, moeilijk leesbaar. Soms worden ouders en kinderen in de tekst tegelijk aangesproken. Al met al is dit een leuke, leerzame gids voor het hele gezin. Er verschenen ook KidsGidsen over o.a. Barcelona en Londen. Deze herdruk is gerestyled. Voor opvoeders en kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081985208

Titel KidsKompas Parijs
Uniforme titel Parijs
Auteur Dagmar Jeurissen ; Janneke van Amsterdam
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Leiden] : Cheeky Monkeys, 2012
Overige gegevens 160 p - ill., plgr - 20 cm
Annotatie Herz. versie van de oorspr. uitg.: Haarlem : Cheeky Monkeys, 2003 - Met index
ISBN 9789081985208
PPN 352859156
Rubriekscode Frankrijk 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frankrijk; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk (Parijs)