De Griekse eilanden
Boek

De Griekse eilanden (cop. 2013)/ [vert. uit het Frans Stephen Adriaens ... et al., hoofdred. Pierre Josse ; red. Olivier Page ... et al. ; cartogr. Hachette Tourisme]

Recensie

Naast de 'Trotter'-gids over het Griekse vasteland* verschijnt ook een aparte gids over de eilanden van de Egeïsche Zee. Ook in deze gids worden Athene en de Egeïsche eilanden bij het vasteland besproken (de Sporaden en de Saronische eilanden). Verder wordt ingegaan op de Cycladen (Paros, Naxos...), de eilanden van de Dodekanesos (Rhodos, Kos...), en de eilanden in het oosten en noorden van de Egeïsche zee (Samos, Lesbos...). Na twee overzichtskaarten volgt een inleiding met algemene informatie over de geschiedenis, het klimaat, de taal, de keuken etc. Daarna wordt per eiland een aantal steden en bezienswaardigheden besproken. De lezer krijgt telkens korte besprekingen van de bezienswaardigheden en vooral veel praktische informatie, met een groen kader over (goedkoop) eten, drinken en slapen. Een handige gids met de nadruk op basisinformatie. Prettig is dat hotels en restaurants niet alleen met adres worden genoemd, maar ook met een korte subjectieve beschrijving/sfeertekening. De lay-out is gewoontegetrouw erg sober, zonder foto's (wel met kaarten) in tweekleurendruk in een klein lettertype. Een handige gids, die vooral gericht is aan backpackers maar ook kan dienen voor een ruimer - zelfstandig reizend - publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789401406567

Titel De Griekse eilanden
Secundaire auteur Stephen Adriaens ; Pierre Josse
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013 - Houten : Terra Lannoo
Overige gegevens 636 p - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Omslagtitel: Griekse eilanden - Met reg - Vert. van: Îles Grècques et Athènes. - Paris : Hachette, cop. 2013. - (Le guide du routard). - Oorspr. uitg.: 1999 - Oorspr. titel: Griekse eilanden. - Tielt : Lannoo, cop. 1999. - (Trotter)
ISBN 9789401406567
PPN 357414055
Rubriekscode Griekenland 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekse eilanden; Reisgidsen ; Athene; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Griekenland (Griekse eilanden)

Relaties/Serie

Trotter
Boek

Trotter gidsen voor de wereldreiziger (1992-...)

vol. Griekse eilanden
Uitgeleend