De zwemput
Boek

De zwemput ([2009])/ [Marijke Bouwhuis, tek. Frieda Van Raevels ; naar een idee van Marc de Bel ; coördinatie Marjolein Noé ; red. André Mettepenningen]

Het is heel warm. Spik en Spek willen zwemmen. Maar dat kan niet in de vijver of de beek. Dan heeft Spik een idee. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Het is heel warm. Spik en Spek willen zwemmen. Maar Sil de slang sluipt om de vijver en de boer laat gif in de beek stromen. Dan heeft Spik een idee. Simpel, wat mager verhaaltje uit de serie 'Spik en Spek'*, naar een creatie van de schrijver Marc De Bel. De dieren hebben zowel menselijke als dierlijke trekken en dragen kleding. Royale bladspiegel door de brede marges, dun lettertype. De vele gekleurde illustraties in animatie-achtige stijl fleuren het verhaal op. Eenvoudig taalgebruik met korte zinnen, soms wel wat lastig geformuleerd en met beeldspraak, wat van de doelgroep inbeeldingsvermogen vraagt, verkleinwoorden, veel dialoog en een enkel drielettergrepig woord, AVI-M4. Voor in het boek staan de hoofdpersonen; achterin worden op een speelse wijze vragen gesteld over het verhaal. Aantrekkelijk gekleurd omslag. Een aardig en leestechnisch gezien correct verhaaltje voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059325364

Titel De zwemput
Auteur Marijke Bouwhuis
Secundaire auteur Frieda Van Raevels ; Marjolein Noé ; Marc De Bel
Type materiaal Boek
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, [2009]
Overige gegevens 33 p - tek - 22 cm
ISBN 9789059325364
PPN 323074448
Thematrefwoord Zwemmen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwemmen